L’Ajuntament de Vidreres ofereix un curs gratuït per a cuidadors no professionals de persones dependents

L’Ajuntament de Vidreres oferirà un curs gratuït per a cuidadors no professionals de persones dependents, segons ha avançat la regidora de Benestar Social, Margarida Solé. Aquest curs va adreçat a persones que tenen en el seu entorn familiar o social alguna persona dependent i que volen saber i aprendre com ajudar-la al màxim tot i que rebi atenció professional.

L’objectiu d’aquesta formació és proporcionar a la persona cuidadora els coneixements, actituds i habilitats que la faran competent per atendre la persona dependent. Així mateix, des d’una perspectiva global que inclogui totes les vessants de l’atenció ( salut, comunicació, resolució de conflictes, entre altres). Pel que fa la metodologia que s’utilitzarà durant aquest curs, la regidora ha explicat que les classes seran d’un total de 20 alumnes com a màxim per classe. La formació consta d’un total de 12 sessions de dues hores cada una d’elles.

Solé ha insistit en el fet que «els continguts de les sessions són genèrics per tal de poder abastar tot tipus de dependències». Per això, segons ha continuat la responsable de Benestar Social de l’Ajuntament de Vidreres, les sessions sempre tindran una vessant pràctica, segons les experiències de les persones que integraran el grup.

El curs es realitzarà a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Joan Rigau de Vidreres els dilluns, dimecres i divendres en horari de tres a cinc de la tarda. Les sessions s’iniciaran el 19 de novembre i finalitzaran el 19 de desembre. Aquelles persones que estiguin interessades en apuntar-s’hi només cal que s’adrecin al Centre Cívic de Vidreres, enviïn un correu electrònic a l’adreça centrecivic@vidreres.cat o bé telefonin al 972 850 067.