CiU i el PP rebutgen al Parlament que els CAPS de la Selva interior i Lloret de Mar realitzin atenció continuada

Marina Geli

CiU i PP han impedit ahir al Parlament que els CAPS de Lloret de Mar, Camprodon i la Selva interior operin tot l’any en règim d’atenció continuada i han votat en contra d’una proposta de resolució del PSC que també reclama un replantejament del transport sanitari urgent a la regió sanitària de Girona. El Govern i el PP també han votat en contra de reunir els alcaldes per fer una avaluació del què ha passat el darrer any a través dels governs territorials de salut.

 

CiU i el PP han tombat una proposta de resolució del grup parlamentari socialista per mantenir l’atenció continuada a al CAP de Lloret i per recuperar els dispositius de transport sanitari urgent a tota la demarcació i en especial a la Selva. El Govern també ha tombat una segona proposta de resolució per recuperar l’atenció continuada 24 hores tot l’any a Camprodon, Cadaqués, Platja d’Aro, les Àrees Bàsiques de Santa Coloma de Farners, Sils-Vidreres, Breda-Hostalric, Anglès-Amer i Sant Hilari-Arbúcies. La postura del partit del Govern contrasta amb la decisió del ple de l’Ajuntament de Lloret, governat per CiU, d’aprovar una moció reclamant que es mantingui el servei d’atenció continuada al CAP durant 24 hores els 365 dies de l’any.

En el context de retallades el Govern es planteja deixar Lloret sense atenció continuada nocturna, una decisió que podria deixar desatesa una població habitual de més de 50.000 persones en els mesos d’hivern. «Després de gairebé un any d’aplicació del nou model, el PSC continua proposant-ne la revisió per obrir especialment els centres de Lloret de Mar, Camprodon i la selva interior i augmentar, preferentment, el número d’ambulàncies a la Selva interior», analitza la Diputada Marina Geli.

El PSC va proposar, el mes de setembre passat, una moratòria de 6 mesos en la disminució del transport sanitari urgent com a servei essencial fins avaluar la reordenació urgències nocturnes. El Govern no va atendre la proposta. I tampoc no va acceptar un altre plantejament dels socialistes per tancar només entre 6 i 8 centres a les comarques gironines, en comptes dels 14 que proposava CiU, amb la condició que s’asseguressin mesures compensatòries en el transport sanitari d’urgències. El Govern tampoc no va atendre la proposta del PSC «Estem disposats a plantejar una solució més raonable de tancament, si cal. Però no podem estar d’acord amb el plantejament de proposa el govern», es posiciona Marina Geli.