El Govern espanyol aprova el Pla d’Ajust de Tossa

L’Ajuntament de Tossa podrà pagar els 1,9 milions d’euros en factures pendents perquè el Govern espanyol finalment ha aprovat el Pla d’Ajust del consistori tossenc i, per tant, permet que l’Ajuntament de Tossa pugui accedir al nou fons de crèdits creat per pagar factures.

 

L’alcaldessa Gisela Saladich es mostra satisfeta i recorda que l’Ajuntament aplica des de juliol de 2011 un pla de contenció de despeses i de millora dels ingressos dins de la reobertura del Pla de Sanejament. Aquestes mesures han permès reduir el deute municipal i donar els primers passos per assolir a mitjà termini l’equilibri pressupostari. En aquest sentit, l’esforç del govern Tossa ha permès pagar, des de juliol de 2011, més de 2,4 milions d’euros en factures pendents. Concretament, 1,2 milions d’euros entre juliol i desembre de 2011; 246.000 euros aprofitant la línia ICO 2011; i 952.000 euros, dins de l’any 2012.

Ara, amb l’aprovació del Pla d’Ajust per part del Govern espanyol, Tossa podrà pagar els 1,9 milions d’euros que encara té en factures pendents de l’any 2011 i disminuïr en aquesta mateixa quantia part del dèficit que arrossega i que es xifra en 2,6 milions. Tantmateix, si es considera el criteri de prudència, aquest dèficit arribaria fins els 4 milions d’euros.