Dos entitats de veïns de Blanes demanen que l’Ajuntament renegociï el contracte de les zones blaves

Places d'aparcament de zona blava al carrer de la Fe de Blanes, avui al migdia

Places d’aparcament de zona blava al carrer de la Fe de Blanes, avui al migdia

Les associacions de veïns de Mas Enlaire i El Control – Horta de la Perla, reunits en data 15 de gener de 2013, en relació a l’ampliació de la zona de regulació de l’aparcament en l’espai públic, acorden la redacció del següent Manifest:

Les associacions sotasignants manifesten la seva disconformitat i malestar amb el procés d’ampliació d’implantació de les zones blaves en el municipi considerant que:

Foto: JFG

Foto: JFG

1. Les associacions de veïns no han estat informades de la intenció d’ampliació de les zones blaves, ni consultades, en conseqüència no han pogut proposar esmenes al model de gestió implantat, que respon més als interessos de l’empresa concessionària que no a la millora de la regulació de l’espai públic.

2. Els preus fixats es consideren massa elevats.

3. Es considera discriminatòria la diferent regulació en zones blaves i grogues.

4. Les zones que no s’han regulat patiran una congestió del seu espai destinat a aparcament lliure sense que se’n garanteixi la rotació, dificultant extremament el seu ús per part dels veïns.

Foto: JFG

Foto: JFG

5. Les associacions sotasignants sol•liciten que l’Ajuntament estudiï un millor model de regulació de l’aparcament en superfície que contempli les necessitats dels ciutadans i optimitzi l’ús de l’espai públic i introdueixi les esmenes necessàries al contracte recentment signat.

6. Les associacions sotasignants exigeixen poder participar en la futura presa de decisions que afectin els afers relatius als seus objectius estatutaris.

7. Aquest manifest canalitza i recull l’opinió de molts ciutadans, com ho demostren les iniciatives de recollida de signatures que també donen suport a aquest manifest. Així mateix, s’adjunta un full de signatures de les associacions que se sumen al present manifest.

AV El Control – Horta de la Perla                                         AV Mas Enlaire

Nota de la redacció.- Durant els últims dies diverses associacions de veïns han signat aquest manifest, però de moment no disposem de la relació d’entitats. Els propers dies es començara una campanya de recollida de firmes i s’afegiran les que fins ara s’han recollit fruit d’iniciatives espontànies, algunes d’elles en diversos comerços dels barris afectats.