Campanya de recollida d’arbres de Nadal a Blanes

  • S’han instal·lat 15 punts de recollida arreu del municipi
  • Estaran en servei fins el 18 de gener

Coincidint amb l’acabament de les festes de Nadal, l’Ajuntament de Blanes –a través de l’empresa Nora, encarregada de la recollida d’escombraries i neteja viària- ha iniciat la ja tradicional Campanya de recollida d’arbres de Nadal.

Amb aquest objectiu, aquesta setmana s’han posat en servei un total de 15 tancats de fusta instal·lats arreu de Blanes que serveixen com a punt de recollida selectiva d’aquests elements naturals que simbolitzen les festes de Nadal. Des de l’organització, es demana que només es dipositin als tancats els arbres naturals i sense els guarniments típics d’aquestes festes.

La campanya s’allargarà fins el proper 18 de gener i, a mesura que els veïns vagin dipositant els arbres als tancats, s’aniran retirant per facilitar a tothom que en puguin fer ús. Un cop recollits, els arbres es traslladaran a la Planta de Compostatge del Consell Comarcal de la Selva, situada a Santa Coloma de Farners. Això és perquè els tradicionals elements nadalencs s’utilitzaran per fer compost, un adob natural de gran qualitat.

L’Ajuntament de Blanes promou aquesta campanya des de fa molts anys com un element més de conscienciació per fer la recollida selectiva i sempre s’ha registrat una bona participació. Amb tot, des de l’any 2006 s’ha pogut apreciar un descens del nombre d’unitats recollides a causa que, enlloc de comprar arbres naturals, cada vegada hi ha més ciutadans que prefereix adquirir-ne d’artificials.

L’any passat es van recollir un total de 44 unitats, i a més no es van detectar arbres en contenidors ni abocaments incontrolats.

Els tancats de fusta per dipositar els arbres de Nadal estan instal·lats als següents barris:

– 1 als Pins (Carrer Josep Trueta)
– 2 a La Plantera (Avinguda Catalunya i Plaça Càceres)
– 1 al Racó d’en Portas (Plaça Josep Vieta i Burcet)
– 2 a Dintre Vila (Plaça Solidaritat i Plaça dels Dies Feiners)
– 1 a S’Auguer (Plaça de Catalunya)
– 1 a Mas Enlaire (Carrer Sebastià Llorens)
– 1 a Sa Carbonera (Passeig de la Mestrança)
– 1 a Mont-Ferrant (Carrer Francesc Dordà)
– 1 a Carretera de Lloret-La Pedrera (Avinguda Joan Carles I)
– 1 a Mas Borinot-Valldolig (Camí de Sant Pere del Bosc)
– 1 a Ca la Guidó-Mas Carolet (Plaça Montserrat Roig)
– 1 a Mas Cremat (Plaça de Mas Cremat)
– 1 a Els Pavos-Quatre Vents-Mas Borell (Plaça Pius XII)