Creu Roja de Blanes, Lloret i Tossa recull i fa el repartiment d’un miller de joguines

Avui ha començat el repartiment de les joguines

La seu de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa ha estat aquests dies literalment envaïda per centenars de joguines.

Això és perquè aquests dies ha culminat la campanya d’aquest 2013 amb el repartiment dels lots a les famílies que van demanar acollir-s’hi a través de Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes.

Tot i que la crisi econòmica està apretant molt darrerament, aquest any la valoració que s’ha fet de la campanya és molt positiva, ja que s’han recollit al voltant d’un miler de joguines. Així ho explicava la responsable de la campanya de Creu Roja, Estefanía Romero: «Estem molt contents perquè hem recollit moltes joguines aquest any, moltes més que l’any passat, sobretot aquests darrers dies, d’ençà que el dissabte 22 de desembre varem celebrar el Dia de l’Infant i el Concert Jove, per això estem molt agraïts».

De fet cal dir que, de joguines i obsequis, se n’han seguit portant a la seu de Creu Roja de Blanes inclús avui, quan s’ha fet el repartiment a les famílies de Blanes. Enguany s’han acollit a la campanya de joguines 110 famílies de Blanes -10 més que l’any passat-, 90 de Lloret i 7 de Tossa de Mar.

Joguines per a cada edat

La solidaritat ha guanyat a la crisi

Cada família té entre 1 i 4 fills als quals s’han de preparar els lots amb joguines adequades per a cada edat. Per això, la tasca d’aquests darrers dies ha estat força laboriosa. Tal i com explica Estefanía Romero, abans que res s’ha hagut d’organitzar tot el material recollit i comprat per edats i pel tipus de joguina per muntar els lots de manera més adequada.

En aquest sentit, val a dir que als lots no només hi havia joguines, sinó que també s’ha inclòs material escolar, que també és molt necessari per a la canalla.

A banda de la campanya de joguines, Creu Roja s’encarrega al llarg de l’any de lliurar a les famílies un altre tipus de material que la crisi també està fent escassejar a moltes llars: paquets per fer neteja domèstica i paquets amb bolquers i material d’higiene.

Després que el 3 de gener s’han repartit les joguines a les famílies de Blanes, Creu Roja farà el mateix amb les de Lloret el divendres dia 4 perquè del què es tracta és de poder fer realitat el lema de la campanya: apropar la il·lusió a tots els infants per aquestes dates.