Èxit de participació als Tallers de Fanalets de Blanes

  • La col·laboració dels pares era molt important

    Un centenar nens i nenes acompanyats dels seus pares o familiars han participat en l’activitat lúdica
  • S’ha fet durant dos dies amb l’objectiu que no es perdi aquesta tradició nadalenca

L’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb la col·laboració de l’entitat Rialles del municipi, va organitzar el passat cap de setmana del 29 i 30 de desembre sengles Tallers de Fanalets adreçats a la canalla i la seva família.

L’objectiu ha estat seguir arrelant encara més les tradicions nadalenques entre els nens i nenes, en aquest cas la de fer-se el seu propi fanalet per anar a rebre els tres reis a la cavalcada del proper dissabte, 5 de gener.

Els tallers s’han dividit en tres torns per facilitar als participants la seva assistència i s’han acollit a la sala d’assaig del Teatre de Blanes. D’aquesta manera, el primer torn es va fer dissabte al matí (de 10 a 13h), el segon la tarda del dissabte (de 16 a 19h) i el tercer diumenge al matí (de 10 a 13h).

Enguany aquesta ha estat la principal novetat, ja que al 2011 l’activitat lúdica i tradicional es va fer en un sol torn, la tarda d’un dia. En total, als tallers d’aquest 2012, han participat un centenar de nens i nenes d’edats compreses entre els 4 i els 8 anys. Al tractar-se d’un taller familiar, la col·laboració i participació dels pares i/o familiars que els acompanyaven era molt important perquè els ajudessin a completar el fanalet.

S’oferia a la canalla la posibilitat de fer dos tipus de fanalets

Per aquest motiu, s’oferia a la canalla la possibilitat de fer dos tipus de fanalets amb un grau de dificultat de confecció adequada per a cada edat. D’una banda, hi havia el més fàcil de realitzar amb la forma d’un cranc de diversos colors per a la confecció del qual s’havia d’invertir una mitjana d’entre 50 minuts i una hora.

D’altra banda, el fanalet que es presentava sota el nom d’El Llibre Màgic tenia un grau de dificultat afegida i per a la seva realització es tardava entre una hora i quart i una hora i mitja.

Des que el 2004 es va recuperar des de l’Ajuntament de Blanes la tradició d’organitzar els tallers perquè els nens i nenes es confeccionessin el seu propi fanalet, aquesta ha estat una activitat nadalenca que sempre ha comptat amb una molt bona participació.

Al llarg dels anys, en algunes ocasions aquest tipus de tallers s’han complementat amb d’altres activitats similars com ara la confecció de corones de rei o bé la construcció del no menys tradicional pessebre de Nadal amb material reciclat.