Ràdio Blanes recull dels seus oients 322 kg d’aliments per Càritas

  • Bosses amb aliments donats pels oients de Radio Blanes

    Els col·laboradors dels espais de ràdio de l’emissora municipal van oferir una programació especial durant tot el dissabte 22 de desembre

Ràdio Blanes, l’emissora municipal de l’Ajuntament de Blanes, va celebrar dissabte passat 22 de desembre una Jornada Solidària de recollida d’aliments intensiva per fer-los arribar a Càritas. En total, Ràdio Blanes va aconseguir recollir 322 quilos d’aliments que al llarg de tota la jornada van anar a portar a la seu de l’emissora municipal els oients i ciutadans que van voler contribuir a la recapta extraordinària.

Els productes que s’han recollit són principalment llet, llegum, llegum seca, arròs, conserves de peix i sucre per atendre les necessitats bàsiques d’una família. La jornada es va organitzar sota el lema «El poc que puguis aportar és molt». Des del moment en què es va començar a saber que es posaria en marxa el 22 de desembre, van ser molts els oients de l’emissora els que dies abans van començar a acudir a les seves dependències per anar fent donacions. La idea de fer la recapte d’aliments va sorgir d’Antonio Martín, responsable del programa Raíces a l’emissora de Blanes.

Al llarg de tot el dissabte, Ràdio Blanes va oferir una programació especial intensiva amb la participació dels col·laboradors que s’encarreguen de la conducció dels espais radiofònics de l’emissora. El tret de sortida es va donar a les 9 del matí amb el programa Raíces –que s’ofereix habitualment els matins de dissabte de 9 a 12 del migdia- i durant la seva emissió també es va fer un seguiment del sorteig de la loteria de Nadal per anar donant a conèixer els números guanyadors dels principals premis.

Un cop va acabar el sorteig de loteria, la programació va incloure l’emissió de l’obra de teatre radiofònic L’altra cara de la lluna, una peça de tall còmic que van interpretar els integrants del Grup de Teatre Radiofònic de Ràdio Blanes, que emeten el darrer divendres de cada mes

Posteriorment, també es va oferir un recital de poesia dedicada al Nadal –a càrrec de l’equip de l’espai Plouen Lletres, que s’emet les tardes dels dilluns- i continguts especials dels programes La Bullanga –que s’ofereix habitualment divendres a la nit-; Ones de l’Espai Exterior –que s’emet dimarts a la nit-; Músiques del Món, Engega’t, Cubata Rock i Heavy on The Rocks –tres espais que ja formen part de la programació habitual dissabtes a la tarda- i So dels Temps, que s’emet dijous a la nit.

Finalment, la Jornada Solidària es va tancar a les 8 de la nit, amb el lliurament de tot el material recollit al president de Càritas Blanes, Salvador Serres, a càrrec de la directora de Ràdio Blanes, Joanna Fernàndez, acompanyada de tots els col·laboradors i voluntaris que van fer possible que l’experiència, que s’ha endegat per primera vegada, hagi estat tot un èxit.