Blanes acull l’1 de desembre la III Jornada de Manga i Anime

  • Imatge de l’anterior edició de la Jornada Manga i Anime

    Dedicades al còmic, l’animació i la cultura del Japó
  • Es preveu la participació de 200 aficionats
  • Es faran al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu, l’1 de desembre

La III Jornada de Manga i Anime està co-organitzada per ACAB (Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes) i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes. ACAB és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fomentar i difondre la cultura asiàtica, en especial el Manga i l’Anime, a Blanes i rodalies.

Després de l’èxit que ja van tenir les dues anteriors edicions dels anys 2007 i 2008, ara s’organitzen les terceres jornades que tindran lloc el proper dissabte, 1 de desembre, al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu, de 10 a 20 hores, amb entrada gratuïta. En aquest sentit, es preveu la participació de més de 200 persones després que s’ha fet una extensa difusió, entre d’altres llocs al XVIII Saló del Manga que es va fer a principis de novembre a Barcelona.

ES mpreveu la participació de 200 joves

Ara, la fita que s’ha marcat l’organització és realitzar l’activitat de forma anual amb l’objectiu de consolidar els objectius comuns: fer publicitat de la ciutat de Blanes, promoure activitats juvenils i culturals al municipi i, en especial, difondre la cultura asiàtica a través de la realització de tallers, concursos i altres esdeveniments.

Al llarg de tot el dia hi haurà activitats per complaure el gran nombre d’aficionats i seguidors de la cultura japonesa en les seves diferents expressions que hi ha avui dia i que cada vegada augmenta més :

§ Tallers: N’hi haurà de tres temàtiques i es faran dues sessions per a cadascun dels àmbits previstos, amb una durada aproximada d’una hora :

§ Japonès: S’impartiran les bases per començar a conèixer l’idioma i fer una petita introducció als sil·labaris.
§ Dibuix Manga: Principals característiques que destaquen el dibuix japonès com un estil propi.
§ Magic The Gathering: Iniciació per a nous jugadors al joc de cartes intercanviables, molt estès arreu del món.

§ Concerts: Durant les jornades es podrà assistir a diversos concerts per a joves amb música relacionada amb el món del manga i anime, videojocs, j-pop/rock i k-j-pop/rock. S’ha confirmat l’assistència del grup Game Cover, que recrea diferents covers sobre videojocs.

§ Projeccions: Es podran visionar diferent material audiovisual, principalment pel·lícules asiàtiques i sèries d’anime.

§ Gimcana: N’hi haurà dues: de mangaanime i de videojocs. Els participants hauran de superar unes proves sobre temàtica asiàtica: origami, el joc de pedra/paper/tisora japonès, etc. Es farà un sorteig amb regals entre tots els participants.

§ Concursos: N’hi haurà de dos tipus; karaoke i cosplay, on els participants s’han de transformar en el personatge escollit. Un jurat s’encarregarà de triar els guanyadors dels concursos.

§ Gastronomia: Hi haurà un servei de menjar asiàtic elaborat per un xef professional especialitzat en cuina asiàtica. L’oferta del servei de barra inclourà: ramen (noodles), udon (fideu de farina), gyoga (crestes de carn), takoyakis (boletes de pop) i yakitori (pinxo de pollastre amb sala takoyaki).

La III Jornada de Manga i Anime estan patrocinades per: Editores de Tebeos (EDT), Norma Editorial, Planeta de Agostini Comics, Tokyo Shop, Habitacion de Nekane, Cameo, Joker Jocs i Staedtler. També compten amb la col·laboració de: Game Cover, Morralla Espai Creatiu i Manga Revolution.