La Fira d’Entitats de Blanes es posposa pel proper cap de setmana a causa de la pluja

  • Els estands de la fira, buits aquest matí a causa de la pluja

    Avui al matí s’ha convocat per urgència les 54 entitats participants.
  • Durant la reunió s’ha decidit que l’esdeveniment es farà el proper cap de setmana del 6 i 7 d’octubre.

La intensa pluja que ha començat a caure sobre Blanes avui al matí, així com les previsions que pogués seguir afectant demà diumenge, han fet decidir l’organització de la VI Fira d’Entitats a convocar per urgència les 54 entitats participants per assistir a una reunió que s’ha fet a les 11 del matí a la sala de plens per acordar què es feia.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la primera tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Lourdes Fàbrega, així com representants del Col·lectiu d’Entitats Cíviques –que gestiona l’esdeveniment- han encapçalat la reunió, conjuntament amb els tècnics del Departament de l’Ajuntament que ho organitza, Participació Ciutadana.

Després de debatre entre tots quines opcions hi havia, s’han plantejat dues possibilitats: una era suspendre totalment les activitats del dissabte i concentrar-ho tot demà diumenge, davant la possibilitat que pugui fer bon temps. L’altra era posposar totes les activitats de la Fira d’Entitats pel cap de setmana vinent del 6 i 7 d’octubre.

Imatge de la reunió, on s’ha decidit realitzar la fira el proper cap de setmana

Un per un, s’ha anat preguntant als representants de les entitats quina opció triaven, resolent-se finalment gairebé per unanimitat que s’ajornés pel primer cap de setmana d’octubre. Només algunes entitats proposaven fer-ho demà diumenge, donat que d’aquí a una setmana ja tenen compromisos que els impedirà participar.

D’aquesta manera, doncs, la VI Fira d’Entitats de Blanes es farà el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre al passeig de Mar, als estands que es van començar a muntar el passat dijous per allotjar el material dels participants. En acabada la reunió, s’han penjat cartells als estands –que continuaran instal·lats al passeig durant tota la setmana- per informar d’aquesta decisió, que igualment s’ha difós a través d’altres mitjans.

Simultàniament, l’Ajuntament de Blanes ha iniciat els tràmits necessaris per garantir que la celebració de la Fira d’Entitats el proper cap de setmana sigui factible. En aquest sentit, una de les primeres mesures que es resoldrà serà la reubicació de les parades del mercat que es fa cada dilluns i que s’instal·la al passeig de mar, on hi ha els estands buits que continuaran muntats al llarg de tota la setmana vinent per allotjar la Fira d’Entitats.

Pel que fa a les 45 activitats complementàries que s’han organitzat enguany en motiu de la Fira d’Entitats, la previsió és que es mantinguin la majoria, si bé n’hi haurà algunes que, per motius d’agenda, no es podran dur a terme. Per apamar precisament aquesta i d’altres qüestions que puguin sorgir –com ara entitats que tampoc puguin participar als estands- s’ha convocat una reunió que es farà dijous de la setmana vinent.