Els Pioners i Caravel·les de l’AEIG Pinya de Rosa de Blanes reben la visita d’un agrupament belga

Foto de grups dels escoltes blanencs i belges al passeig de mar de Blanes

Després de passar 10 dies d’intercanvi a Suïssa la passada setmana santa, aquest cop, els pioners i caravel·les de l’AEiG Pinya de Rosa han estat els amfitrions d’un agrupament belga que s’ha passat 15 dies a Catalunya. Els primers dies els van passar a Blanes, sobretot anant a la platja i fent activitats d’intercanvi entre els dos agrupaments.

Dimarts 17 de juliol van marxar de ruta fins a Tossa, per pujar al puig de Cadiretes dimecres i tornar a Blanes dijous. Els belgues estaven entussismats amb la ruta que els vam preparar per la Costa Brava.

 

Divendres es va organitzar un joc conjunt per acabar dormint a cala Bona tot tocant la guitarra i dissabte visitar el famós Jardí Botànic Mar i Murtra. De diumenge a dijous van anar a un càmping a Mataró, des d’on van aprofitar per visitar Barcelona. Finalment van tornar a Blanes per disfrutar dels Focs de Blanes i la seva Festa Major! Dissabte 28 de juliol agafaven l’autobús de tornada, esperant que l’intercanvi no s’acabi aquí… i que es pugui preparar una visita l’any vinent!

Aquest tipus d’experiències han servit als escoltes blanencs per conviure amb gent d’altres països i amb cultures ben diferenciades, cosa que els ha ensenyat a relacionar-se amb gent que no parla el mateix idioma que tu, a descobrir noves formes de jugar, aprendre i conviure, i a saber obrir la ment per comprendre altres maneres veure el món. Tot això els ha permès adonar-se de que, en el fons, no som tan diferents i que si tots treballem en una mateixa direcció podem fer un món millor.