La Pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks guanya el 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

Natalini Rizzitano, de l’empresa Zio Piro, avui a l’Ajuntament de Blanes

El migdia d’avui dissabte s’ha emès el veredicte del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes, que ha atorgat el primer premi a la Pirotècnia Vaccalluzo Zio Piro Fireworks de Belpasso, Itàlia. El veredicte l’han emès la Comissió Tècnica i el Jurat Popular que, amb les seves qualificacions, han valorat diversos aspectes dels espectacles pirotècnics que al llarg de quatre dies han ofert les empreses participants.

 

Un moment de l’espectacle que va oferir Zio Piro

El castell de focs que va oferir dimecres a la nit l’empresa Vaccalluzo Zio Piro Fireworks ha estat el més ben valorat amb un total de 8.295’45 punts. Al segon lloc s’ha situat l’espectacle de la nit de dijous a càrrec de la Pirotècnia Valenciana amb 7.862’12 punts, seguida en tercera posició per la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que va guanyar l’edició de l’any passat, amb 7.537’50 punts. Per últim, la quarta posició ha estat per la Pirotècnia Valecea-Pir d’Àlava, que va tancar el concurs ahir a la nit, amb 6.428’79 punts.

Un cop s’ha emès el veredicte, s’ha pogut felicitar en viu i en directe un representant de l’empresa guanyadora, Natalino Rizzitano, qui era present a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes on ha tingut lloc l’acte. Rizzitano, que precisament s’encarrega de fer els dissenys de la pirotècnia, s’ha mostrat molt satisfet per haver guanyat el concurs de Blanes, una fita que, segons ha explicat, significarà tota una empenta per a la seva empresa, ja que guanyar el certamen -l’únic internacional que hi ha a Catalunya-, és tot un prestigi.

Un moment de l’espectcle que va oferir Zio Piro

Pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks rebrà 6.000 euros -2.000 menys que a l’edició passada-, així com la invitació a participar al concurs de Blanes de l’any 2013. El guanyador també serà convidat perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona l’1 de novembre amb  motiu de les Fires de Sant Narcís 2012. Segons el conveni signat amb l’Ajuntament de Blanes, l’Ajuntament de Girona abonarà 12.500 € a la pirotècnia per la confecció del castell de focs. A diferència de les anteriors edicions, enguany no hi haurà cap premi pel segon classificat.

Enguany, cadascuna de les quatre empreses que ha participat al concurs ha rebut 19.000 € pels seus espectacles pirotècnics, 2.000 menys que l’any passat. Un total de 16 empreses d’arreu del món han presentat pliques aquest 2012 per participar al 42è Concurs Internacional de Focs. Entre elles hi havia pirotècniques de Brasil, Eslovènia, Itàlia i l’Estat Espanyol.

Va ser la Comissió Tècnica del Concurs de Focs qui es va encarregar de destriar d’entre aquestes 16 empreses les que havien de participar a l’edició d’enguany.

 

700.000 espectadors en total

Espectadors dels focs d’artifici, ahir a la nit a la platja de Blanes

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que ha presidit l’acte oficial del veredicte ha valorat positivament el resultat del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici, no tan sols per la qualitat dels participants d’aquesta edició, sinó també per l’afluència de públic que ha tingut la població.

En aquest sentit, Marigó ha explicat que “Globalment es pot dir que hi ha hagut entre 700.000 i 750.000 espectadors, per sobre de les expectatives que teníem”. El dia que més afluència s’ha registrat va ser ahir divendres, quan es va tancar el concurs de focs, quan s’ha comptabilitzat que hi havia uns 200.000 espectadors o inclús una xifra superior.

El darrer acte de la Festa Major de Blanes 2012 tindrà lloc avui a la tarda vespre amb la celebració del tradicional Aplec de l’Amor a Cala Bona, la Cala Sant Francesc.