Multitudinari Correfoc a la Festa Major de Blanes

Imatge del correfoc

El programa d’actes de la Festa Major de Blanes va incloure ahir a la nit dos ingredients que van atraure gran quantitat de públic. A partir de les 11 de la nit, després de l’espectacle de la Pirotècnia Valecea d’Àlava al Concurs Internacional de Focs d’Artifici, el grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va començar una sonora tabalada just al costat de la plaça Catalunya.

Imatge del correcfoc

Des d’allà va anar atraient gran quantitat de públic per conduir-lo al punt on s’havia d’iniciar el correfoc; el carrer Ample, sota l’arc dels copatrons. A 2/4 de 12 de la nit va començar l’espectacle de so, música, llum i pólvora, que va transcórrer per diferents carrers del centre de la vila, en alguns dels quals s’havien instal·lat traques aèries que s’anaven fent esclatar durant del recorregut.

Centenars de persones van acompanyar el correfoc al llarg dels carrers de Blanes durant l’espectacle pirotècnic, que també anava en tot moment seguit per un dispositiu sanitari i de seguretat.

Finalment, el correfoc va acabar pels volts de la 1 de la matinada a la plaça de l’Església, on l’espectacle pirotècnic va incloure els atractius afegits de les bèsties de foc. La Colla de Diables Sa Forcanera va comptar amb la col·laboració de la Colla de Diables de Barberà del Vallès per a l’elaboració del correfoc.

 

Darrers concerts a l’”Escenari Jove” amb la Nit Blanes Escena

Quan encara estaven cremant els darrers artificis del correfoc, començava la darrera sessió d’aquesta Festa Major a l’”Escenari Jove” del passeig de mar amb la Nit Blanes Escena, que va comptar amb dos concerts.

Actuació d’Isaac Ulam

El primer en trencar el gel va ser el cantant Isaac Ulam, que presentava a casa, a Blanes, el seu darrer treball publicat aquest 2012. Ho va fer amb la seva banda al complert, que va interpretar principalment temes d’aquest nou disc titulat “Murtra”, així com dels seu primer treball; “En els prats més llunyans”.

Aromàtica i mediterrània, les qualitats de la murtra també es poden aplicar a les cançons d’Isaac Ulam, un cantautor dels que ja no en queden, un artesà del folk en la seva accepció més wierd i psicodèlica.

Després d’aquest primer concert, l’”Escenari Jove” va acollir la música del grup blanenc Wantun, que també va presentar principalment els temes del seu darrer treball, igualment publicat aquest 2012: “Anònim X”.

El grup deu el seu nom a un menjar xinès molt apreciat pels components del grup durant la seva època universitària. La música dels Wantun està inspirada i influenciada per una àmplia varietat d’estils i artistes, tot i que hi predomina l’indie pop i l’indie rock.

Al llarg del concert, el grup blanenc també va tocar algunes de les peces dels seus dos anteriors treballs: “Modernitat” (publicat el 2008) i “Animalia” (de l’any 2010). Al currículum dels Wantun s’hi compten, entre d’altres, el Premi Popular del Concurs Sona 9 aconseguit l’any 2008 amb l’EP Modernitat i el Premi Carles Sabater guanyat el mateix any.

Recta final de la Festa Major amb l’Aplec de l’Amor

Els actes principals de la Festa Major 2012 de Blanes es tancaran aquesta nit de dissabte amb l’Aplec de l’Amor que es farà a Cala Bona (la Cala Sant Francesc) a partir de les 18’00 h. A aquella hora hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Santa Maria, seguida a les 21.00 h per un sopar popular.

El concert de la cantant Beth Rodergas, que presenta el seu darrer disc titulat “Segueix-me el fil” a partir de les 22.000 h, tancarà els actes de l’Aplec de l’Amor i de la Festa Major de Blanes. Això serà després que a primera hora de la tarda s’haurà fet públic el veredicte del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Illa de Blanes.