L’Ajuntament de Blanes neteja els grafits de Sa Palomera

Imatge de l’operació de neteja

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha coordinat les tasques de neteja que s’han fet aquests dies a la zona de Sa Palomera i Sa Pujola, el conjunt rocós del litoral més meridional de la Costa Brava.

Sa Palomera és un dels indrets més emblemàtics de Blanes, molt apreciat pels vilatans, però també és un dels llocs més visitats pels turistes.

Sa Palomera, una altra víctima de l’incivisme

Els actes incívics que ha patit darrerament aquest entorn, amb pintades i grafits, havien deixat el conjunt rocós natural molt degradat. Per això, es va decidir encarregar la neteja específica d’aquests elements a una empresa especialitzada, que ha significat un cost de 2.484 euros.

La neteja s’ha fet amb un equip d’alta pressió i d’última generació, que a més disposa d’un sistema d’estalvi d’aigua que minimitza altres impactes ambientals que es generen habitualment amb aquests tipus de treballs, com ara el soroll i la contaminació.

Els productes que s’han utilitzat estan homologats per la Unió Europea, són respectuosos amb el medi ambient i biodegradables per tal de garantir en tot moment la salut de les persones i l’equilibri mediambiental.

Habitualment l’empresa de recollida de residus i neteja viària municipal, NORA s’encarrega d’aquestes tasques en d’altres indrets del municipi que també pateixen aquest tipus d’actes incívics. En aquest cas, però, s’ha hagut d’encarregar a una empresa especialitzada, ja que NORA no disposa de la maquinària adequada per aquest lloc específic.