La Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa inaugura demà la seva nova seu

Demà dissabte 7 de juliol, a les 10 h. del matí, el vicepresident de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, la vicepresidenta de la Creu Roja a les comarques de Girona, Carme Campeny, i la presidenta de la Creu Roja local, Maria Lluïsa Bertolín, inauguren la nova seu local de la Creu Roja a Blanes- Lloret de Mar- Tossa de Mar, ubicada al carrer Sant Jaume de Blanes. A l’acte hi assistiran, a més, el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.

 

Més de 2.500 persones ateses el 2011

La Creu Roja a Blanes- Lloret de Mar- Tossa de Mar compta en l’actualitat amb quasi 1.200 socis i 168 persones voluntàries.

El 2011 va atendre a 1.290 joves i adolescents en projectes com ara la prevenció de conductes violentes, l’educació per a la salut o la campanya de joguines. A més, va fer seguiment de 538 persones grans a través del seus projectes d’ajut a domicili i de teleassistència domiciliària i var fer la distribució de kits d’ajut alimentari o higiènic per a 133 persones.

Els diferents membres i equips de l’assemblea van intervenir durant l’any passat en 48 serveis de prevenció d’accidents, prestant atenció a 263 persones. Finalment, va realitzar la formació de 303 persones en diferents cursos de formació sanitària i social.

Aquest nou espai amb què compta la Institució a Blanes, ha de permetre, per tant, donar continuïtat i incrementar aquesta tasca assistencial i humanitària d’una manera molt més eficient i propera a la gent.

Procés de reconstrucció de la seu

Des de 1952, la seu de l’assemblea local de la Creu Roja s’ubica en aquest punt en adquirir un antic edifici de dues plantes que datava de principis de segle. No obstant això, el 2008, arrel de l’estat en què es trobava l’immoble i de la important inversió que requeria per mantenir-ne la seguretat, la Institució inicia la recerca d’alternatives d’ubicació i de finançament per fer viable el projecte de la seva nova seu.

A finals de 2009, gràcies al finançament d’un préstec sense interessos de 300.000 euros atorgat per l’Institut Català de Finances, es fa viable l’operació per iniciar els tràmits de demolició de l’antic edifici i de la construcció de la nova seu, al llarg de 2011.

Temporalment, durant les obres de construcció (de maig de 2009 a febrer de 2012), l’assemblea local de la Creu Roja es va ubicar temporalment en un espai de l’Hotel d’Entitats de la Vila cedit gratuïtament per l’Ajuntament de Blanes.

Les obres de la nova seu han comptat també, a més de la inversió de fons propis de la institució, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.