Celebració a Blanes de la jornada «La ciència sobre rodes»

CEAB

CEAB

Aquest cap de setmana, 11 i 12 de juny, centenars de persones, grans i petits, han passat pel passeig de mar de Blanes a conèixer que és i què fem al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), gràcies al tràiler de divulgació científica MOVILAB.

Per tercer any consecutiu, apropem la ciència a peu de carrer amb la instal·lació del tràiler de divulgació científica MOVILAB. Els vianants van poder veure exemples de projectes en els quals s’està treballant al CEAB tot fent un recorregut a través dels diferents àmbits de recerca, començant per la biodiversitat i ecologia aquàtica fins aquells que estudien els efectes de l’home directes i indirectes sobre els ecosistemes.

ciencia2

CEAB

Tot i que al centre s’estudien també ecosistemes d’aigües dolces, aquest cop hem volgut centrar-nos en els projectes bàsicament marins. Contextualitzant-los molt a Blanes tot presentant els estudis fets al delta de La Tordera, l’afectació de les obres del port a la praderia de posidònia, o l’observatori marí situat al canyó de Blanes. Passant per d’altres més globals com la problemàtica dels plàstics al mar. Tampoc hem volgut deixar de banda projectes com Pristine Seas de National Geographic en els quals hi col·laboren investigadors del CEAB.

A la zona exterior la gent que passejava va poder conèixer també la col·laboració en l’àmbit educatiu que s’està fent des del centre. L’exemple més emblemàtic que ha començat aquest curs, és el projecte Escoles Tàndem impulsat per la Fundació Catalunya -La Pedrera amb l’escola Mossèn Joan Batlle de Blanes. És un projecte innovador en metodologies i continguts articulat en l’àmbit de les ciències de la vida a l’aigua amb  l’objectiu que l’escola en surti reforçada.

CEAB

CEAB

Per completar la jornada de divulgació i atreure la curiositat dels més petits cap a la ciència, es van muntar diferents activitats: els petits pintaven peixos globus i havien de decidir si formaven part o no dels peixos autòctons de la Mediterrània.

Com cada any estem molt contents de l’acollida per part del públic i de l’interès que mostren tant petits com grans per la ciència i la recerca. Amb aquest tipus de jornades tots, tant científics com visitants, hi guanyem!