Blanes té quatre oficines bancàries nacionalitzades per l’Estat

Oficina de Caja Mediteráneo (CAM), ubicada al Passeig Pau Casals de Blanes

La crisi econòmica, que va començar amb l’esclat de la bombolla immobiliària el 2008, ha passat factura a algunes de les entitats implantades a Blanes. En concret, a Unnim (fruit de la fusió entre Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu), i Caja Meditérraneo (CAM), que han estat nacionalitzades, la qual cosa comporta que els seus actius estan garantits per l’Estat. Ambdues entitats compten amb quatre oficines a la nostra ciutat, de les quals tres són de Unnim.

Divendres passat Unnim va ser notícia destacada i desagradable ja que el Banc d’Espanya va decidir que l’entitat s’aculli al Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), al no haver-hi trobat inversors que apostin per l’entitat. Unnim va xifrar les necessitats de tresoreria en uns 568 milions d’euros, que són el que rebrà de l’Estat i que ha comportat la seva nacionalització al 100%. És a dir, a partir d’ara els seus actius estan garantits per l’Estat.

 

Unnim té tres oficines a Blanes: una al carrer Anselm Clavé, que inicialment va obrir Caixa de Terrassa, una altra en el carrer Doctor Xavier Brunet i la tercera a l’Avinguda dels Pavos. Aquestes dues últimes estan adscrites a Caixa Sabadell.

Convé recordar que Blanes ja tenia una altra sucursal bancària controlada per l’Estat. Es tracta de Caja Mediterráneo, una de les que va cometre més excessos amb el boom del toxo. La CAM blanenca es troba en el Passeig Pau Casals cantonada amb el carrer Ample. El passat 21 de juliol el Banc d’Espanya va nacionalitzar l’entitat ja que ha injectat 2.800 milions d’euros per sanejar-la. La notícia va passar llavors desapercebuda a la nostra ciutat ja que l’endemà va començar la Festa Major Santa Anna 2011.

Unnim té a La Selva una sucursal a Santa Coloma de Farners, i a l’Alt Maresme dues oficines a Pineda de Mar, una a Malgrat de Mar i una altra a Tordera. Per la seva part, CAM té una oficina a Lloret de Mar i una altra a Malgrat.

Text, foto i edició: José Fernández