L’ACA comença les obres per retirar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera

Els blocs de formigó, fotogratiafts ahir / Foto: JFG

Els pous de formigó, fotogratiafts ahir / Foto: JFG

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va començar fa uns dies les obres destinades a desmantellar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicats a la platja de s’Abanell de Blanes i Malgrat de Mar (Maresme).

Foto: JFG

Foto: JFG

Els treballs, pressupostats amb un import superior als 370.265 euros (més IVA), tindran una termini d’execució de tres mesos i faran possible l’eliminació de les set estructures de formigó que es troben a la platja de s’Abanell i una caseta que va allotjar un transformador d’electricitat del mig de la franja de les platges de s’Abanell. També es traurà un bloc ubicat a la Punta de la Tordera.

Foto: JFG

Foto: JFG

El primers treballs han començat per la demolició de la caseta i la retirada de trossos de canonades que servien per a la captació de l’aigua del mar.

Foto: JFG

Foto: JFG

La dessalinitzadora de la Tordera va ser ampliada durant el 2010, fent possible que es dupliqués la seva capacitat de producció, i també es va habilitar una nova captació d’aigua. Aquesta agafa el recurs a través d’una conducció que situa el punt de captació a centenars de metres mar endins i a una certa profunditat, amb l’objectiu d’evitar danys en cas de temporals.

Foto: JFG

Foto: JFG

Des de llavors, els blocs de formigó van deixar de tenir utilitat i amb el pas del temps han contribuït al fet que s’acceleri la pèrdua de sorra ja que els blocs afavoreixen la creació de remolins d’aigua que es porten la sorra, tal com mostra aquesta foto presa al novembre de 2011.

Els bloc de formigó, mig soterrats el 27de novembre de 2011 / Foto: JFG

Els bloc de formigó, mig soterrats el 27de novembre de 2011 / Foto: JFG