Inaugurada a Blanes l’exposició sobre el canvi climàtic

L’alcalde Josep Trias i el regidor Celestino Lillo, durant l’acte inaugural

En motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, que s’escau el 22 de març, l’alcalde de Blanes, Josep Trias, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Celestino Lillo, han presidit aquest matí la inauguració de l’exposició “Canvi climàtic a la comarca de la Selva. Biodiversitat a les zones humides”, ubicada a la Sala Maria Luisa García Tornel.

La mostra itinerant, organitzada amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, es va decidir crear en motiu de l’Any Internacional de la Biodiversitat a través de la Fundació Emys.

Un dels objectius d’aquesta exposició és conscienciar la població en general, i particularment a l’alumnat, dels valors mediambientals del seu entorn. Per això, tenint en compte el seu contingut didàctic, des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes s’ha convidat a tots els instituts de la població a praticipar a una de les activitats que engloba la mostra, consistent en una visita guiada destinada als alumnes de primer d’ESO.

Així  mateix, s’ha informat a tots els centres educatius de Blanes de la posta en marxa d’aquesta exposició, i s’ha fet arribar una còpia de la guia docent que ha preparat la Fundació Emys, la qual també està a disposició del públic en general a la plana web de l’entitat, www.fundacioemys.com .

Aquesta guia permet als centres docents que la vulguin visitar poder conèixer prèviament el seu contingut i preparar d’aquesta manera molt millor la posterior visita.
L’exposició, que s’allotja a la sala Mª Luisa García Tornel (Carrer Ample, núm. 10), es podrà visitar fins al proper 3 d’abril de 2011, amb el següent horari: D’11 a 13 i de 17 a 20 hores.

Celebració del Dia Forestal Mundial

D’altra banda, amb motiu del Dia Forestal Mundial, l’Ajuntament de Blanes, que s’escau en aquest cas el 21 de març, participarà aquests propers dies en dues activitats :

Per un costat, el diumenge 20 de març l’Associació Cultural Joan Comorera, en col·laboració amb l’Associació de Veïns de Valldolig i l’Ajuntament de Blanes, organitza la VII Festa de l’Arbre amb una plantada d’arbres i una sardinada popular.

L’acte tindrà lloc a la zona de darrera el local social de l’Associació de Veïns de Valldolig (Carrer de l’Ebre), com dèiem, el diumenge 20 de març, a les 10.30h.

La segona de les activitats programades tindrà lloc el dimarts 22 de març, a les 10 del matí, amb una plantació d’arbres que es farà a l’escola Mossèn Joan Batlle,  al barri de Ca la Guidó. Els alumnes d’aquest centre plantaran diverses espècies vegetals autòctones a la zona d’entrada de l’escola.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Blanes