Instal·len a Blanes un nou sistema de reg més eficient i sostenible a diverses zones

Els propers dies finalitzaran els treballs d’instal·lació d’un nou sistema de reg. En concret, el sistema s’ha instal·lat a l’Av. d’Europa, entre les rotondes de Mas Cremat i de la Ctra. de Malgrat.  El cost d’aquest nou sistema de reg inclòs al Pla FEOSL supera els 200.000 euros. El reg per degoteig s’ha instal·lat a tots els parterres i és el que el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes considera més efectiu. Als parterres més grans, però, és complementarà amb reg per aspersió, i així podran sembrar-se amb gespa. 

 

El sistema de telegestió es basa en la instal·lació a les arquetes de qualsevol punt de reg de programadors de reg de molt reduïdes dimensions, controlables des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet. Així es garanteix un estalvi de l’aigua. L’alcalde de Blanes, Josep Trias, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Celestino Lillo, han visitat els llocs on s’està portant a terme aquesta instal·lació. 

El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo, va manifestar que amb el nou sistema de reg s’aconsegueixen dues fites importants: aconseguir un manteniment correcte d’aquest sector i reduir el consum d’aigua, així com les hores de dedicació del personal de jardineria. 

Edició: José Fernández