Comunicat de l’Ajuntament de Malgrat de Mar en relació a la participació dels regidors a l’emissora municipal

Davant el comunicat emès pel PSC i PP de Malgrat de Mar en el qual es denuncia la censura del govern a l’oposició, l’equip de govern vol aclarir que en cap cas s’ha limitat l’accés dels partits polítics a l’emissora municipal Ona Malgrat, que han pogut fer declaracions quan ho han considerat oportú.

El PSC, per exemple, va poder fer el seu balanç dels 100 primers dies de mandat o Ona Malgrat ha publicat el comunicat en què PP i PSC denuncien que el govern municipal els censura.

L’emissora municipal ha tractat a tots els partits polítics, tant els que governen com els que estan a l’oposició, de la mateixa manera. En aquest sentit, no s’ha fet cap entrevista del programa Ona política a cap grup i, per tant, no s’ha perjudicat o beneficiat a cap partit.

L’equip govern, format el passat 1 de febrer per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, va decidir traçar una estratègia en matèria de comunicació que tingués per objectiu fer de la ràdio un espai obert i participatiu, tant pels representants polítics com per la ciutadania. En aquest sentit, cal dir que el govern està analitzant diferents propostes, entre elles la reformulació del format de les entrevistes al representants dels grups polítics per tal de fer-les més dinàmiques

Per altra part, el govern municipal també es planteja actualitzar l’actual Reglament regulador de la participació dels regidors/es i dels grups municipals en els òrgans d’informació i difusió municipal de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, aprovat al gener de 2011, amb l’objectiu d’adaptar-lo als nous canals de comunicació que han aparegut en els darrers anys i incloure-hi les recomanacions dels tècnics.

L’Ajuntament de Malgrat de Mar lamenta que PSC i PP denunciïn que se’ls censura als mitjans de comunicació municipals quan, senzillament, la voluntat ha estat fer una aturada per reflexionar i centrar els esforços en la propera temporada 2017-2018.

Tots els partits tenen garantit l’accés a l’emissora municipal en tot moment. Poden fer les declaracions que considerin oportunes, que seran emeses als butlletins informatius de la ràdio i a l’Informatiu del Migdia. Els continguts que generi qualsevol partit, a més, serà publicat al portal www.malgratcomunicacio.cat, com s’ha fet fins ara.