El Govern impulsa la redacció del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2011-2015

El Consell Executiu ha acordat aquest dimarts impulsar la redacció del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2011-2015, un document que seguirà els criteris de la UE i de l’Organització Mundial del Turisme.

El Pla contemplarà la potenciació de la marca Catalunya als mercats europeus i mundials; la creació d’una línia de suport per a les empreses turístiques; la modernització del turisme, en especial de les infraestructures i serveis, i la professionalització del sector.

El Govern ha decidit començar els treballs per tenir redactat el full de ruta durant aquest 2011. Per aconseguir-ho, i també per obtenir el màxim consens, es dialogarà amb tots els sectors implicats i es potenciarà una major implicació del sector en l’Agència Catalana de Turisme. El Govern impulsa ara la redacció després que el 2010 acabés la vigència del Pla Estratègic 2005-2010.

El turisme, clau per l’economia catalana

El turisme és un sector clau per a l’economia catalana ja que aporta el 12% del PIB i dóna feina a gairebé 400 mil persones. Així, contribueix activament a l’equilibri territorial de Catalunya i fa present Catalunya al món. D’aquesta manera, el sector turístic pot ser un dels que contribueixin en major mesura a sortir de la crisi per la via de la creació d’ocupació, ja que és un sector intensiu en mà d’obra i de manera indirecta pot contribuir a dinamitzar altres sectors de l’activitat.

A més, en l’actual conjuntura, d’inestabilitat als països de la ribera sud de la Mediterrània, el sector turístic de Catalunya pot tenir una oportunitat de creixement addicional.

Les dades del sector turístic català denoten que al 2010 ja es va produir una certa millora i els indicadors avançats fan preveure que al 2011 aquesta millora s’accentuarà