Pastor dóna suport a Millo i anuncia que el TAV entre Barcelona i Figueres entrarà en funcionament al gener de 2013

La ministra Ana Pastor amb el candidat del PPC Enric MIllo, ahir a Lloret de Mar

El cap de llista del PPC per Girona, Enric Millo, acompanyat de la ministra de Foment, Ana Pastor, va participar ahir a la tarda en una conferència al Rotary Club de Lloret de Mar. Els populars han aprofitat l’acte per anunciar que el TAV entre Barcelona i Figueres entrarà en funcionament al gener de 2013. Prèviament a aquesta conferència, ambdós s’han reunit amb regidors del Partit Popular de diversos municipis per fer un intercanvi d’idees sobre les infraestructures més importants de les comarques gironines.

El cap de llista popular ha insistit en “la importància de les infraestructures com un element que ens pot ajudar a sortir de la crisi econòmica, que és la màxima prioritat”. De la seva banda, la ministra de Foment ha explicat la situació i compromís d’algunes de les infraestructures més importants de la demarcació que depenen de l’Estat. En aquest sentit, ha citat el tren d’alta velocitat i ha especificat que hi haurà dues connexions internacionals amb França, vuit connexions nacionals entre Figueres, Girona i Madrid i vuit serveis Avant que comunicaran les quatre províncies catalanes.

“Amb la nova línia, el trajecte entre Barcelona i Girona serà de 40 minuts i 55 minuts més fins a Figueres, en contraposició als 70 i 102 minuts que es triga actualment amb Mitja Distància o els 95 i 135 minuts que triguen els Regionals”, ha especificat la ministra. A més, ha detallat que “el viatge entre Girona i Madrid es realitzarà en 4 hores”. “La connexió entre les capitals catalanes permetrà configurar una sistema regional d’alta velocitat”, ha afegit Pastor.

La ministra ha aprofitat la trobada per reafirmar la importància del corredor mediterrani i ha destacat que “aquesta zona concentra una part important del PIB nacional i un gran nombre de ports”. Pastor ha explicat que es construeix un tercer eix des de Murcia fins a la frontera francesa per tal que els trens d’ample internacional “puguin transportar mercaderies des de tots els nostres ports cap al centre d’Europa”. Al respecte del ports, Pastor ha destacat que “a Espanya els ports creixen a una mitjana de més d’un 8% i alguns arriben fins i tot a un increment del 50% d’activitat”. La ministra ha recordat que “l’any 2012 es van destinar 1.354 milions d’euros al corredor mediterrani i el 2013 s’invertiran 1.079 milions més”.

Pel que fa al tren convencional al seu pas per la ciutat de Girona, Pastor ha anunciat que “convocarem una reunió amb la Generalitat i l’Ajuntament de Girona per veure les possibilitats per integrar el tren convencional a la ciutat”.

D’altra banda la ministra de Foment ha parlat sobre la xarxa viària a les comarques gironines i ha explicat que el Ministeri està treballant per augmentar la capacitat de l’autopista AP-7 d’acord amb les concessionàries i executar els nous enllaços de circumval·lació que permetran descarregar de tràfic l’N-II. A més, ha dit que el proper dilluns es presentarà al Senat una esmena als PGE 2013 per establir reduccions de peatge a l’AP-7 al seu pas per Girona, per import de 3 milions d’euros, amb l’objectiu de captar tràfic cap a l’autopista i millorar la circulació a la N-II al seu pas per Girona.

Ana Pastor, ahir a Lloret de Mar amb destacats militants del PPC de les comarques gironines

De fet, la visita de la ministra a les comarques gironines també ha servit per escoltar les seves inquietuds pel que fa a l’N-II.

La ministra de Foment ha manifestat que “la nacional II és una prioritat per a nosaltres i per això estem projectant un nou traçat com una autovia de 4 carrils”. La ministra ha volgut deixar clar que “des del 2004 només s’han desdoblat 8 quilòmetres, el que equival a un quilòmetre per any”, per tant, “qui va dir que invertiria no ho ha fet” mentre que “el pressupost d’aquest Govern pel 2013 preveu invertir 35,8 milions d’euros a l’N-II”.

La ministra ha recordat que “en el tram Caldes-Sils, les obres, que tindran una durada de 15 mesos i una inversió de 27 milions d’euros, van començar el passat 29 d’octubre”. Pastor ha fet referència a les contínues crítiques que rep aquesta actuació i ha manifestat que “en el tram sud l’adjudicació de les obres es va fer el 17 de setembre quan encara no es coneixia la convocatòria electoral i el que no es pot dir és que després de les eleccions desapareixeran les màquines perquè jo compleixo amb la legalitat i, per tant, el procés seguirà endavant”.

Tram Sils-Maçanet de l’N-II

En el tram Sils-Maçanet de la Selva, en la part sud, “està previst licitar les obres el 2013 amb una inversió prevista de 34 milions d’euros”, ha explicat Pastor. En relació a la part nord de la carretera la ministra ha explicat que “les actuacions aniran encaminades a millorar la seguretat vial” i per això els pressupostos del 2013 inclouen una partida de 10 milions d’euros.

Al respecte de l’N-II, el cap de llista popular, Enric Millo, ha dit que “des de l’inici de la campanya he hagut d’escoltar que sóc un mentider per dir la veritat sobre els terminis i la inversió a l’N-II”, i ha explicat que “la visita d’avui de la ministra Ana Pastor serveix per fer callar a tots aquells que ens acusen injustament d’haver fet un ús electoralista de l’N-II, perquè com ella mateixa ha explicat les gestions es van fer abans de la convocatòria d’eleccions i sense cap previsió de que CiU decidís acabar amb la legislatura als dos anys de començar-la. Aquí el que fa un ús electoralista de l’N-II no és el Partit Popular, sinó els altres partits que difonen mentides per donar una imatge nostra que no s’ajusta a la realitat”, ha afegit Millo, i ha dit que dóna la raó “a tots aquells que critiquen que durant 7 anys el govern socialista va donar l’esquena a Girona”. Per Millo, “ara sí tenim un govern a l’Estat que té les infraestructures gironines entre les seves prioritats”.

Pel que fa a l’aeroport de Girona, la ministra ha recordat l’esmena transaccional presentada pel Partit Popular al Congrés dels Diputats que permet mantenir unes taxes competitives. Al respecte de l’aeroport, Millo ha destacat que “un any més hem aconseguit que l’aeroport de Girona sigui l’únic que manté unes taxes per sota del que li correspon”.

“Parlem clar, presentem uns compromisos en infraestructures i treballem per portar-los a terme. M’agradaria que el candidat de CiU, Santi Vila, fes el mateix i ens expliqués què pensa fer, si guanya les eleccions, amb totes aquelles infraestructures que es va comprometre a fer l’any 2010 i que a dia d’avui estan igual que aleshores”, ha conclòs Millo.