Finalitzan les obres d’ampliació de la planta de triatge de Lloret

Foto: Nova Radio Lloret

La planta de triatge de Lloret de Mar ampliarà l’àmbit d’actuació fora de la comarca de la Selva. Quan es posin en funcionament les obres de millora, d’aquí a tres mesos, hi abocaran les deixalles tots els municipis dels voltants, però també la utilitzaran poblacions del Baix Empordà i del Gironès. El motiu és l’enorme capacitat que té la instal·lació, ubicada al costat de l’abocador, en el camí que va a Tossa.

 

 El regidor d’Obra Pública, Josep Valls, exposa que “és una planta molt potent, amb una capacitat de tractar entre 110.000 i 120.000 tones anuals”.

Després de dos anys d’obres, l’ampliació de la planta de triatge ja està acabada. L’obra ha costat 40 milions d’euros, finançats íntegrament per l’Agència Catalana de Residus. Ara s’ha de posar en marxa, en període de proves. Serà al llarg de tres mesos. Després funcionarà a ple rendiment. “A partir de l’1 d’abril començarà a abocar-hi tota la comarca de la Selva, una part de l’Empordà i del Gironès. Per cobrir la diferència de costos, rebem un import de 295.000 euros de la Generaitat”, explica Valls.

Segons fonts municipals, la posada en marxa de la planta de triatge, juntament amb l’abocador, situen Lloret de Mar com a municipi “pioner” a les comarques de Girona pel que fa el tractament de residus.

La planta -que tracta tot tipus de deixalles- permet reduir la brossa considerada resta i la fa menys voluminosa. Un cop es posi en marxa a ple rendiment, també separarà i reciclarà els materials que siguin recuperables.

Text: Nova Radio Lloret