L’Ajuntament de Tossa reduirà l’IBI un 11% el proper any

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha realitzat durant aquest inici de legislatura un esforç important per corregir el dèficit municipal que ascendia a 4,2 milions d’euros a finals de 2011. El pla d’austeritat ha permès obtenir financiació externa i la bona gestió de la despesa ha fet la resta.

Les mesures preses per l’equip de govern han permès eixugar el dèficit en més de 2,5 milions d’euros i apropar les finances municipals a l’objectiu de l’estabilitat pressupostària.

 

 És per això que l’equip de govern es marca com a objectiu per a l’any 2013 mantenir la política d’estalvi i continuar amb la millora de la gestió dels ingressos, per aconseguir el més aviat possible l’equilibri dels comptes municipals. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, explica que «a mesura que equilibrem el pressupost i reduïm el dèficit heretat, podrem plantejar rebaixes dels impostos per a propers exercicis. D’entrada, l’any 2013 rebaixem un 11% l’IBI i no toquem la resta d’impostos i taxes. No es puja ni l’IPC». Aquesta mesura permetrà que, una vegada aplicat l’augment imposat per Madrid, el tipus de l’IBI a Tossa quedi fixat en el 0,99%.

L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, afirma que «estem fent els deures. Les mesures que hem prés han estat difícils, però el temps ens està donant la raó. Tots, ajuntament i veïns, ens hem posat les piles i ja es pot veure la llum al final del túnel on ens va enviar la mala gestió econòmica de CiU durant els darrers quatre anys de mandat».