Tossa facilita als ciutadans l’accés a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha aprovat una ordenança reguladora per a la creació i el funcionament d’un Registre Electrònic Municipal, amb l’objectiu de permetre l’accés electrònic dels vilatants a l’Administració. Aquest futur registre electrònic tindrà caràcter auxiliar respecte al Registre General de l’Ajuntament i permetrà la presentació de sol·licituds, escrits i/o comunicacions amb els mateixos efectes que la presentació efectuada en el Registre físic de l’òrgan administratiu al que es dirigeixin. Aquest nou sistema es posarà en marxa després de l’estiu.

 

L’accés al registre electrònic es realitzarà a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Tossa, i es permetrà la presentació de documentació tots els dies de l’any les 24 hores del dia. Això sí, el registre electrònic estarà habilitat únicament per a la presentació de la documentació que s’informi a la web municipal. Els altres escrits mancaran d’efectes jurídics i no es tindran per presentats, comunicant-se a l’interessat aquesta circumstància.

Els ciutadans interessats a realitzar la presentació de sol·licituds en el registre electrònic hauran d’utilitzar algun dels sistemes d’identificació electrònica:

a) El DNI electrònic

b) Sistemes de signatura electrònica avançada, incloent els basats en certificat electrònic reconegut, admesos per l’Ajuntament.

c) Altres sistemes d’identificació electrònica, com la utilització de claus concertades en un registre previ com usuari, l’aportació de informació coneguda per ambdues parts o altres sistemes no criptogràfics, en els termes i condicions que en cada cas es determinin.

El registre electrònic emetrà automàticament un rebut consistent en una còpia autenticada de la sol·licitud, escrit o comunicació incloent l’hora i data de presentació i el nombre d’entrada de registre.