Les retribucions dels polítics de Tossa es redueixen més d’un 32% respecte a l’anterior mandat

L’alcaldessa de Tossa Gisela Saladich

L’actual equip de govern de Tossa de Mar, format per TU i PSC, ha fet públiques les quanties assignades a alcaldessa i regidors, tant del govern com de l’oposició. El cost total anual d’alcaldessa, Gisela Saladich, i resta de regidors serà de 168.571,70 euros, el que representa 81.428,30 euros menys que a l’anterior mandat, és a dir, que hi ha una reducció general del 32,57 %. Només l’alcaldessa Saladich tindrà dedicació exclusiva i percebrà una retribució mensual de 3.495 euros.

Per contra, la resta de regidors percebran dietes per assistències efectiva a les sessions de Ple, de Comissió General Informativa, de Comissió Informativa d’Obres i Serveis, de Junta de Govern Local i reunions preparatòries, i de Comissió Especial de Comptes.

La novetat més destacada del sistema retributiu fixat és que hi ha un límit màxim mensual en concepte de dietes per aquestes assistències. Aquest límit és de 1.200 euros al mes en l’equip de govern (els regidors que dirigeixen àrees de govern) i 250 euros al mes a l’oposició (que no dirigeix cap àrea de govern). Mai es sobrepassaran aquestes xifres, siguin quines siguin les quantitats d’assistències, però sí que seran inferiors si no s’arriba al màxim d’assistències.

El cost total anual màxim ascendeix a 48.930 euros per a l’alcaldessa, més Seguretat Social a càrrec de l’empresa (15.241,70 euros); 86.400 euros per als regidors de l’equip de govern; i 18.000 euros per als regidors de l’oposició.

Així, es cobrarà:

a) Per assistència a Ple,

EQUIP DE GOVERN, 225 euros/sessió,

OPOSICIÓ, 125 euros/sessió.

b) Per assistència a Comissió General Informativa,

EQUIP DE GOVERN, 30 euros/sessió,

OPOSICIÓ, 20 euros/sessió.

c) Per assistència a Comissió informativa d’obres i serveis

EQUIP DE GOVERN, 30 euros/sessió,

OPOSICIÓ, 20 euros/sessió.

d) Per assistència a la Junta de Govern Local i reunions preparatòries, 225 euros/sessió.

e) Par assistència a la Comissió Especial de Comptes,

EQUIP DE GOVERN, 30 euros/sessió,

OPOSICIÓ, 20 euros/sessió.