El Puntet de Fenals de Lloret de Mar acollirà un curs per afavorir l’inserció laboral dels joves

El proper 1 de febrer començarà a Lloret de Mar un curs d’operacions bàsiques de bar i restaurant per a joves entre 16 i 25 anys que es troben sense feina. Endegat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Consell Comarcal de la Selva, l’objectiu és afavorir la inserció laboral dels joves amb baixa qualificació que no han seguit estudiant després de l’ESO o que van abandonar els estudis i no tenen graduat.

El curs tindrà una durada total de 15 mesos en les quals, en paraules d’Ignasi Riera, regidor d’Ensenyament «és tracta d’un curs que combina orientació, formació amb adquisició d’experiència i adquisició de competències claus per facilitar la inserció laboral i retorn al sistema educatiu». El Puntet de Fenals serà el lloc on es duran a terme les classes.

A més, a partir del 11 de març, al Centre Cívic de Sils es realitzarà un altre curs, adreçat a aquest mateix col·lectiu però més enfocat a indústria per a formar-se com a auxiliar d’indústries alimentàries.

A nivell de país, la crisi econòmica ha castigat durament l’atur entre els més joves. A Lloret de Mar l’atur juvenil (menors de 25 anys) el mes de desembre es va situar en un total de 275 persones, nombre lleugerament inferior al del mateix període del 2011. El total d’atur registrat va ser de 2.999 persones. La mitjana anual d’atur a la població el 2012 va ser de 2.661 persones, dades molt similars a les de l’any 2011 i 2010.

Des de la Secció de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Lloret està previst que aquest 2013 es destinin un total de 30.000€ en cursos que serveixin pel desenvolupament de tècniques i habilitats personals vinculades al món laboral per poder facilitar l’accés i la reincorporació al mercat laboral a persones que estan a l’atur o que necessiten una formació contínua.