Es repren l’activitat Patis Oberts a tres escoles de Blanes

Pati del Col·legi Napoleó Soliva

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha tornat a posar en marxa des d’avui i fins el 15 de juny l’activitat Patis Oberts a tres escoles públiques del municipi. En anteriors cursos escolars, aquesta activitat ja s’havia dut a la pràctica a diversos centres de Blanes formant part del PEEB, el Pla Educatiu d’Entorn de Blanes

 Durant el primer trimestre d’aquest curs 2012-2013 l’activitat s’ha estat fent amb caràcter experimental a l’Escola Carles Faust i ara, arran dels excel·lents resultats aconseguits, es reprendrà en aquest mateix centre i s’ampliarà a dos altres més: Napoleó Soliva i Mossèn Joan Batlle, situats als barris de La Plantera i Ca la Guidó respectivament.

L’activitat Patis Oberts consisteix en posar aquestes instal·lacions exteriors de les escoles a disposició dels infants, joves i les famílies d’un barri perquè en facin un ús lúdic. En aquest sentit, està adreçada a nois i noies de 9 a 12 anys d’edat que podran anar a algun d’aquests centres tots els dissabtes al matí, a partir de les 10 i fins la 1 del migdia.

Els nois i noies estaran supervisats a cada centre per un monitor que dinamitzarà i organitzarà un programa d’activitats esportives perquè el duguin a terme. Tant el cost de la contractació dels monitors –tots tres són llicenciats per l’INEFC- com el material esportiu que s’utilitzarà anirà a càrrec del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes.

La finalitat és oferir recursos a la comunitat per a la realització d’activitats socioeducatives que persegueixen la integració dels infants i els adolescents així com afavorir el desenvolupament dels nois i noies. Altres objectius que es volen aconseguir són posar a disposició dels veïns del barri un equipament públic perquè puguin fruir-ne, afavorir el joc en grup, una major cohesió social del barri, l’adquisició d’hàbits i valors i una major integració a la comunitat en el territori.