El britànics Tim Riley i Luke Burywood guanyen l’International Grand Prix Vila Blanes

Els guanyadors absoluts, els britànics RileyBurywood, junts amb Josep Pujols, Amadeu Nualart i Josep Marigó / Foto: Laura Carrau

El desenvolupament de l’edició 2013 del Grand Prix s’ha caracteritzat per la excel·lent organització de les regates i bona meteorologia 

S’han disputat nou proves a les classes 420 i Europe el que ha possibilitat dos descarts en aquestes dues classes i s’han realitzat onze regates a la classe 29er, amb tres descarts

Ens hem de remuntar a l’any 1997, quan P. Ricard Hoj Jensen, va ser l’últim guanyador sota bandera britànica que va aconseguir aquest preuat trofeu. Tim Riley i Luke Burywood, han fet un excel•lent campionat, sent els millors en la classe 420 i consolidant les primeres posicions des de la primera jornada.

Riley i Burywood (11 punts) han tingut com a competidors en aquest premi als francesos Hippolyte Bessiere / Sebastien Riot (20 punts), que ocupen la segona plaça del podi i als holandesos Bart Lambriex / Philip Meyer (25 punts) que queden tercers. La jove parella del CN el Balís, Franc Bru / Sigfrid Rovira (46 punts) han quedat en setena posició i són els més ben classificats catalans, seguits per la parella Pol Medina / Aniol Vilas (48 punts) del CV Blanes, que han quedat novens.

A la classe Europe el guanyador ha estat el regatista del CN el Masnou Pau Schilt (14 punts). Ha tingut com a gran rival al danès Frederik Rask (15 punts), que ha quedat en segona posició, a un sol punt del líder. Albert Codinachs (27 punts), del CV Blanes, ha completat el podi d’aquesta classe, en una disputada lluita amb el seu company de club Aleix Subirà (35 punts), per la tercera plaça. A la categoria femenina domini absolut de les regatistes daneses que han copat el podi al complert amb Kristine Mauritzen (63 punts) com guanyadora, Cille Smedegaard (75 punts), segona i Josefine Smedegaard (80 punts), tercera.

Imatge d’una de les últimes regates del Grand Prix Vila de Blanes / Foto: Laura Carrau

En classe 29er domini de la parella del CN Garraf formada per Nil Mas / Toti Llena (12 punts), que han dominat en tot moment el Trofeu. Han superant clarament als finlandesos Eetu Kotiranta / Tom Wendt (23 punts), que han hagut de conformar amb la segona plaça. Completen el podi els també finlandesos Robert Liias / Max Wolontis (31 punts). Carla Munté / Marta Munté (36 punts) s’han situat en 4a posició, sent la primeres femenines.

Lliurament de trofeus

Al lliurament de trofeus, que s’ha fet aquest migdia a les instal•lacions del Club de Vela Blanes, ha comptat amb la presència del representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols, l’alcalde de Blanes Josep Marigó, el president del CV Blanes, Amadeu Nualart, i Oriol Subirà, vicepresident i comodor del club. Subirà, ha felicitat als guanyadors i ha animat als regatistes a venir a competir a Blanes. El guanyador del Trofeu Tim Riley ha felicitat a l’organització i al comitè de regates. El Club de Vela Blanes ha volgut fer un reconeixement especial a la regatista participant més veterana, la francesa Aline Vielle.

Classificacions finals

Guanyador Absolut IGPVB 2013
Tim Riley / Luke Burywood -420 – (GBR)

Clase29er
1. – Nil Mas / Toti Llena (CN Garraf)
2. – Eetu Kotiranta / Tom Wendt (FIN)
3. – Robert Liias / Max Wolontis (FIN)

Classe 420
1. – Tim Riley / Luke Burywood (GBR)
2. – Hippolyte Bessiere / Sebastien Riot (FRA)
3. – Bart Lambriex / Philip Meyer (NED)

Classe Europe (fem)
1. – Kristine Mauritzen (DEN)
2. – Cille Smedegaard (DEN)
3. – Josefine Smedegaard (DEN)

Classe Europe (mas)
1. – Pau Schild (CN El Masnou)
2. – Frederik Rask (DEN)
3. – Albert Codinachs (CV Blanes)

Palmarès de l’International Grand Prix Vila Blanes
1995 P. Ricard Hoj Jensen (GBR) Dragon
1996 P. Ricard Hoj Jensen (GBR) Dragon
1997 P. Ricard HojLL Jensen (GBR) Dragon
1998 Lars Jensen (DEN) Dragon
1999 void
2000 Henrik Dalmau (FI) Dragon
2007 Cardenas / Cirerer (ESP) 420
2008 Sven Stadel (ESP) Europe
2009 Xammar / Herp (ESP) 420
2010 Pirouelle / Sipan (FRA) 420
2011 Poret / Chevet (FRA) 420
2012 Llena / Mahiques (ESP) 29er
2013 Riley / Burywood (GBR) 420