Els focs de Blanes guanyen intensitat i efectes lumínics amb Ziro Piro

La proposta pirotècnica dels italians va agradar tothom

La segona nit del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes, que es va celebrar aquest passat dimecres, va comptar amb una gran assistència de públic que, com és habitual, va triar majoritàriament les platges del municipi per gaudir de l’espectacle.

Segons el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament, Josep Lluís Pouy, ahir van assistir unes 150.000 persones de públic a Blanes, «que superen amb escreix les que ja van assistir dimarts per veure la primera nit de focs».

Imatge de l’espectacle

Pel que fa a l’espectacle pirotècnic, l’empresa italiana Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks, que participava al concurs blanenc per primera vegada, també va superar abastament la contundència del castell de focs que havia ofert la primera nit de dimarts l’empresa Hermanos Ferrández de Múrcia, guanyadora de l’edició del 2011 al concurs de Blanes.

Si bé l’inici de l’actuació de l’empresa italiana va ser una mica menys intens del què s’acostuma a fer durant els primers minuts, el públic assistent de seguida va poder passar a gaudir d’un espectacle molt intens, carregat d’efectes lumínics i acústics. Zio Piro també va destacar a l’hora de llençar els focs aquàtics, així com en la qualitat dels colors dels seus efectes.

La varietat de colors va ser molt notable

Durant els més de 20 minuts que es va allargar l’espectacle, els aplaudiments del públic van ser constants, deixant el llistó molt alt per a les dues empreses que encara queden per participar al concurs d’enguany.

Avui, Pirotècnica Valenciana

Avui dijous serà el torn de la Pirotècnia Valenciana de València, que compta amb l’aval d’haver guanyat el concurs de Blanes l’any 2008, així com el de Pamplona el 2009 i la segona posició obtinguda a Tarragona el 2010.

El 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes es tancarà demà amb l’actuació de la Pirotècnia Valecea-Pir de Berantivilla, Àlava. A l’igual que l’empresa italiana que va concursar ahir, la Pirotècnia Valecea-Pir és la primera vegada que participa a Blanes, però compta al seu currículum amb el primer premi que va obtenir al concurs de Vitoria l’any 2004 i el tercer premi a Donostia al 2010.

Com és habitual, els espectacles pirotècnics comencen cada dia a les 22.30 h, i la previsió és que la nit de divendres sigui la que registrarà una major presència de públic.