Enguany el transport urbà de Blanes tindrà un dèficit de 370.000 euros

Aquest any es preveu que el servei de transports urbà de Blanes tingui un dèficit màxim de 370.000 euros, mentre que de cara al 2013 la previsió és que disminuirà fins als 170.000 euros. A fi de reduir el dèficit, el ple extordinari celebrat el dimarts de la passada setmana va aprovar diverses modificacions. Els principals canvis al transport públic són que se suprimeix la línia 2 de Ca la Guidó, zona centre i zona industrial amb tornada a Ca la Guidó. Els viatgers podran utilitzar la línia 9, que fa el mateix recorregut però en sentit invers.

Per la seva banda, la línia 4 que unia l’estació de tren amb Blanes queda incorporada a les línies interurbanes 1 i 6, ja que integraran les parades de la línia 4. Per últim, les línies 5 i 8, que cobreixen el recorregut als barris de Montferrant i Valldolig, mantindran el seu trajecte habitual, però es reduirà el seu horari.

 

Convergència i Unió va recolzar la mesura proposada per l’equip de govern, mentre que tant el Partit Popular com Esquerra Unida-Iniciativa es van abstenir.

L’alcalde, Josep Marigó, va remarcar que, del què es tracta, és de trobar l’equilibri entre un bon servei i els recursos econòmics, mentre que el regidor de CiU Xavier Lozano va explicar que si tots els grups treballessin igual tots els temes, les coses anirien millor.

Per contra, Víctor Catalan regidor d’EUiA-ICV, i Salvador Tordera, portaveu del PP, van criticar que el govern hagués previst primer la pràctica desaparició de les línies de transport i ara, en canvi, s’hagi trobat una bona solució.