Comunicat de les fundacions Aspronis i El Vilar

La partida dels pressupostos de l’Estat destinada a la inserció laboral a Catalunya de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID)o malaltia mental s’ha reduït un 56% respecte al 2011, i posen en perill a Catalunya els llocs de treball de 2.500 persones d’especials dificultats d’inserció, dels 7.300 en total que hi ha a Catalunya en 100 entitats sense ànim de lucre.

 

El projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat no només elimina la discriminació positiva cap a les persones amb especial dificultat d’inserció, sinó que tampoc garanteix el finançament del 50% del Sou Mínim Interprofessional (SMI) als Centres Especials de Treball (CET), d’obligat compliment normatiu. Així mateix, les Unitats de Suport a l’Activitat Professional (USAP) dels CETs, integrades per professionals de la Psicologia i el Treball Social que vetllen pel benestar dels treballadors i la seva adaptació a la feina, també podrien perdre el seu lloc de treball.

D’altra banda, es troben en risc els Serveis de Treball Amb Suport, una eina per integrar aquests col·lectius a l’empresa ordinària que ens els darrers dos anys havia atès més de 4500 persones. ASPRONIS compta amb el Servei IN+tegra, el qual ha aconseguit inserir amb èxit 50 persones amb discapacitat en empreses de la Selva i el nord del Maresme des de la seva posada en marxa.

Manifestació el diumenge a Barcelona

Des d’ASPRONIS ens afegim a la crida de la Federació DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) i AMMFEINA a participar en la trobada reivindicativa convocada per al proper 20 de maig a l’Arc de Triomf de Barcelona amb el lema “Això sí que no. El treball és futur”. Serà un acte en què es preveu reunir més de 4000 persones afectades, així com personalitats del món polític i de la societat civil catalana.

Veure Vídeo a YouTube