El Teatre de Blanes tanca l’activitat per fer unes obres de reparació estructural

Interior del Teatre de Blanes

El Teatre de Blanes ha avançat el tancament de l’activitat, que habitualment es feia entre els mesos de maig i juny, per poder fer unes obres d’estructura i de millora. El pressupost amb què compten aquests treballs és de 60.000 €, i són necessaris per solucionar els problemes estructurals que pateix l’edifici.

Les obres consistiran en diverses actuacions de reparació de la coberta del Teatre; també es repassaran els desperfectes i s’instal·laran línies de vida.

Mentre durin les obres, aproximadament sis mesos, s’aprofitarà per acabar de valorar quin model de gestió és el més adequat per al Teatre de Blanes, i que permeti el major estalvi, després que aquest mes d’abril s’acaba el contracte de gestió integral que l’Ajuntament de Blanes tenia signat amb l’empresa Bitò Produccions.

La regidora de Cultura i Festes, Laura Torres, ha explicat: “La meva voluntat és que el Teatre obri al més aviat possible i seguir oferint una programació de qualitat, si pot ser de forma coordinada amb Lloret i Tordera”.

Respecte a la programació –tant la professional com la de les entitats del municipi- que s’oferirà al Teatre de Blanes la propera tardor, de moment encara no s’han acabat de concretar les dates en previsió. definir posant-hi dates en previsió que, si les obres s’endarrereixen, no pugui perjudicar a ningú.

Cartells de les últimes representacions

Els dos darrers espectacles que han tancat la programació de gener-març 2012 al teatre de Blanes es van oferir els darrers dies del passat mes de març. Divendres es va oferir “Qui té por de Virgínia Wolf”, protagonitzada per Emma Vilarasau i Pere Arquillué, que va arribar a Blanes després que feia setmanes que les entrades estaven exhaurides. Per la seva banda, dissabte va ser el torn de l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales.

Durant aquest primer trimestre de 2012, l’ocupació mitjana de localitats ha estat del 66%. A banda de l’espectacle ja esmentat amb la representació d’“Operetta”, que es va oferir el 12 de febrer, també es van exhaurir les entrades, igualant per tant el màxim nombre d’espectadors de l’aforament del teatre: 404. En xifres totals, 1.575 persones han assistit als sis espectacles de la programació professional del Teatre, mentre que a la programació d’entitats de Blanes cal destacar els 1.300 espectadors que han assistit als cinc espectacles programats per Rialles.