La majoria dels veïns afectats de la Rambla Joaquim Ruyra tornen avui als seus habitatges

Avui està previst que la majoria dels veïns afectats pel descalçament d’un edifici a la Rambla Joaquim Ruyra de Blanes tornin a casa. En concret, són els 15 veïns del bloc ubicat al número 52 i els ocupants dels immobles de la part esquerra del número 54.

Pert tant, seran els veïns de la part dreta, que precisament és on es van produir els desperfectes els que hauran de continuar fora de casa, pevisiblement fins a mitjans de novembre. En total, avui tornen a casa seva 25 dels 36 afectats. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va reunir ahir amb els i els va informar que les obres de reparació han avançat encara que queden dies de treball.

Ara, el protagonisme dels treballs correspon als tècnics en geologia i els experts en micropilotatge, que han decidit que per assegurar l’estabilitat de l’edifici es deuen fer diverses perforacions de fins a 18 metres de profunditat, amb la finalitat d’introduir materials metàlics que assegurin la fixació de l’edifici a terreny.

Altres treballs que avui és previt que finalitzin són formigonar el caixó de la riera fet malbé i emplenar de formigó i tapar la zona situada sota la vorera, doncs el trencament del caixó ha estat el causant del problema, agreujat en portar-se les aigües de la riera part de la terra sobre la qual s’assentava l’edfici.

Text, foto i edició: JFG