C’s de Blanes recolza la manifestació contra les retallades i fa públic els sous dels consellers de la comarca de La Selva

La formació política de Ciutadans (C’s) a Blanes, tornarà a assistir a la manifestació del proper dissabte convocada per la Plataforma Ciutadana de Blanes contra les retallades a la sanitat. C’s, que va ser la primera formació política que es va reunir amb el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Blanes i va alertar de les imminents retallades a principis de juliol, tornarà a assistir a la manifestació contra aquestes retallades i a donar suport a la ciutadania «que veuen retallats els seus drets».

C’s, que ha presentat diferents alternatives per estalviar diner públic sense necessitat de tocar la sanitat i l’educació, considera «un atemptat contra l’estat del benestar i els drets de les persones. És incomprensible que es retalli en la sanitat i l’educació i, en canvi, no es toquin o, fins i tot, s’augmenti en altres partides pressupostàries»

C’s recorda que han proposat al Govern de CiU «retallar en altres partides que no són necessàries per no haver de fer-ho en sanitat i educació». En aquest sentit, la formació liderada per Albert Rivera, recorda que a Catalunya es destina 663 milions d’euros en els Consells Comarcals, 159 milions d’euros en política lingüística, 38 milions d’euros en ambaixades, entre d’altres.

El que costa els 32 consellers comarcals de La Selva

En el cas dels Consells Comarcals, C’s ha fet públic la despesa que suposa el Consell Comarcal de La Selva format per 32 consellers. C’s recorda, que cada conseller, també percep la seva retribució pública com a regidors dels seus respectius municipis.

El president del Consell Comarcal, Robert Fauria (CiU), percep un total de 58.569,98 euros anuals. El Gerent és Joan Burjachs Gómez (CiU) que percep més de 41000€/any. Joan Garriga i Crous (ERC), com a responsable del Departament de serveis a la ciutadania, percep 3.143,00 euros mensuals, en catorze pagues La resta de consellers 11 de CiU, 6 del PSC, 5 d’ERC, 3 del FIC, 2 d’ICV-EUiA, 2 del PP i 1 del MILLOR perceben les següents retribucions:

Per assistència a les sessions de ple: 195,70 euros.

Per assistència a les sessions de ple en qualitat de portaveu: 239,40 euros (cada grup polític té assignat un portaveu).

Per assistència a les sessions de comissions informatives: 97,85 euros.

Per assistència a les sessions de la comissió permanent responsables de departament (hi ha quatre departaments):  614,00 euros.

Per assistència a les sessions de la comissió permanent (format per 10 membres repartits entre els quatre departaments): 442,00 euros.

Per assistència a les sessions d’altres òrgans col·legiats en representació del Consell Comarcal de la Selva: 75 euros.

Els desplaçaments dels consellers es paga a 0,3 euros el quilòmetre i la dieta completa a 105 euros.

A més, cada grup polític percep una dotació econòmica mensual, amb 62 euros fixos més 52 euros per conseller. Així, CiU percep més de 8200 anuals, el PSC i ERC més de 4100 euros anuals cada grup, el FIC més de 2600 euros anuals, ICV-EUiA i el PP perceben gairebé 2000 euros anuals i el MILLOR gairebé 1400 euros anuals.

C’s recorda que a Catalunya hi ha 41 comarques amb un total de 1040 consellers comarcals (212 dels quals són de la província de Girona)  entre els 9137 regidors electes dels municipis de Catalunya.