Èxit de participació en la presentació de Blanes per la Independència i en la marxa de torxes

Divendres passat a les dos quarts de nou del vespre, un centenar persones omplíen la sala del segon pis de la casa del poble per assistir a la presentació de Blanes per la Independència (BxI), assemblea local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Jaume Soler, membre del secretariat nacional de l’ANC va explicar el procés de creació i estructuració de l’ANC, mentre que Josep Maria Terricabras, escriptor i catedràtic de filosofia per la Universitat  de Girona, féu una llarga i emotiva intervenció esgrimint els arguments per la independència.

Dissabte a la nit, unes 250 persones van participar a la marxa de torxes per la independència, organitzada per Blanes per la Independència, i que va recórrer diversos carrers de la vila per acabar fent una ofrena floral de diverses entitats al monument a Lluís companys (Acció Cultural es Viver, Blanes Decideix, Casa del Poble, Colla Sardanista Sa Palomera, CUP de Blanes, Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes, Joventut Nacionalista de Catalunya de Blanes, Manaies de Blanes, Òmnium Cultural, Penya Barcelonista de Blanes, Reagrupament de Blanes i Solidaritat Catalana per la Independència), on també es va llegir un manifest. Finalment es va hissar l’estelada a Sa Palomera i es va cantar Els Segadors.

Els organitzadors volen destacar que consideren un gran èxit la gran afluència de públic en els dos actes, demostrant així la necessitat de la constitució de BxI per seguir treballant per la independència del nostre país a Blanes.

Text: Blanes per la Indepèndencia – Fotos: Aitor Roger – Edició: JFG