Camí del mil·lenari amb un llibre de fotografies sobre la Mare de Deu del Vilar de Blanes

L’Obreria del Santuari del Vilar de Blanes es prepara per celebrar el mil·lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar i presenta un llibret d’imatges de 32 pàgines. La tradició popular explica que fou una jove pastoreta del Mas Vilà qui va trobar la imatge, molt a prop de l’actual Font del Vilar, al costat del Santuari.

La publicació recull en fotografies de Joaquim Robert i Aitor Roger els actes celebrats el 2005 en motiu del 50è aniversari de la coronació de la imatge, que és venerada des de fa segles, no només a Blanes, també a nivell comarcal. Aquell any la imatge del Vilar va visitar per primera vegada barris com els Pins, la Plantera o Valldolig.

 

La crisi econòmica i sobretot el descens del número de casaments que es fan al Vilar fan que l’Obreria que gestiona el Vilar passi per un moments econòmics complicats. Ja fa temps que han iniciat campanyes per recollir donatius que permetin afronatar les despeses mensuals de manteniment i començar a preparar la programació amb els actes que es duran a terme el proper 2012, al llarg de l’any del mil·lenari.

 

Els fidels i  les persones que s’estimen el paratge del Vilar poden fer els seus donatius de 10 euros i a canvi se’ls hi lliurarà el llibret de fotografies. Els donatius es poden fer durant els horaris de missa l’ermita de l’Antiga, a les capelles del col·legi dels Padres, de la Pau i de Santa Anna o a les parròquise de Santa Teresa, Sagrada Família i Santa Maria.