Setmana de la Ciència 2010 a Blanes

Avui divendres 12 de novembre, s’inauguren les activitats que enguany ha organitzat la Fundació Carl Faust –amb el patrocini de Dipsalut i la col·laboració de l’Ajuntament de la vila– per a participar en l’anual Setmana de la Ciència, ara ja en la seva 15a edició. L’acte tindrà lloc a la Casa Saladrigas (carrer Roig i Raventós, núm. 1) a les 19,30h. Hi seran presents i hi intervindran la tinenta d’alcalde d’Educació i Promoció Econòmica, Sra. Pilar Planella, el president de Dipsalut, Sr. Josep Marigó, i el director general de la Fundació, Sr. Jordi Masbernat.

Destaca, entre les activitats programades, l’exposició «Camins de salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines». A la Casa Saladrigas, el visitant trobarà informació sobre plantes medicinals, caminades on trobar-les per les comarques pròximes o elaboració de remeis. També i especialment dedicat als escolars, es podrà disposar d’un quadern i d’unes caixes per identificar les plantes de manera visual i olfactiva.

En definitiva, una proposta al coneixement d’una part del patrimoni natural i al respecte de la biodiversitat. I també un estímul a la cura personal de la salut mitjançant l’exercici físic –caminades– i la preparació de remeis casolans amb base científica garantida pel Jardí Botànic Marimurtra des d’on ha estat organitzada l’exposició.