La Mancomunitat de Residus de l’Alt Maresme té problemes de finançament

Foto: Radio Pineda

La Mancomunitat de Residus de l’Alt Maresme, que gestiona els residus de Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls, no està en perill, però té problemes de finançament. Així ho ha explicat l’alcalde de Pineda, Xavier Amor que ha dit que hi ha retard en els pagaments.

Aquesta setmana s’han reunit els alcaldes que formen la mancomunitat, per analitzar la situació i l’estat de comptes per posar al dia els pagaments de cada consistori.

Cada ajuntament paga proporcionalment a la seva població i per la quantitat de brossa que genera. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que l’Ajuntament de Santa Susanna està a l’espera d’un crèdit que ha demanat per eixugar el seu deute, de 600.000 euro,s amb la Mancomunitat de Residus. Escoltem l’alcalde pinedenc Xavier Amor.

També en matèria de residus, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que es vol avançar en la recollida selectiva de la matèria orgànica. A Pineda ja es fa amb els grans productors, com són els restaurants, establiments comercials i escoles. El següent pas ha de ser fer possible que es faci la recollida de la matèria orgànica a nivell de particulars.

De fet, per llei, tots els municipis catalans han de fer actualment la recollida de la matèria orgànica, però a Pineda i a d’altres poblacion