Les empreses d’activitats gironines treballen per crear nous productes i paquets turístics

Imatge de la sesió celebrada avui a Banyoles

Imatge de la sesió celebrada avui a Banyoles

Avui dimarts, 16 d’abril, al museu Darder de Banyoles, el Club Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, màxim organisme de promoció turística de la Diputació de Girona, ha organitzat la primera reunió de treball amb el títol «Networking Natura i Turisme Actiu» entre empreses membres de diversos subsectors del Club per tal de buscar maneres de col·laborar i crear productes i paquets turístics nous.

L’alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, han inaugurat aquesta sessió de treball.

La reunió ha estat una plataforma de treball entre els membres del Club perquè es coneguin, estableixin sinergies i creï oportunitats de negoci. Durant la trobada hi ha hagut entrevistes i s’han exposat diversos projectes municipals i empresarials relacionats amb la potenciació dels productes turístics de natura i turisme actiu a la demarcació. En aquesta sessió hi ha participat quaranta empreses, de les quals, vint-i-nou pertanyen al sector d’activitats turístiques i onze d’allotjaments.

Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat que «les empreses turístiques de petita dimensió i altament especialitzades necessiten unificar les estratègies promocionals i comercials per aconseguir més visibilitat, posicionament i rendibilitat». Ramos ha afegit que «sovint les empreses d’aquest sector tenen productes molt bons, però treballen de manera aïllada i amb pocs recursos. Amb el Club es busca resoldre aquesta mancança i contribuir a fer que tinguin una activitat estable».

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que «el turisme de natura i actiu encaixa perfectament amb Banyoles ja que estem potenciant el turisme esportiu, familiar i de natura». Noguer ha afegit que l’Ajuntament de Banyoles forma part del Club de Natura i Turisme Actiu, un model de col·laboració dels sectors públic i privat.

Catàleg de Natura i Turisme Actiu amb més de 180 empreses

Des de finals de 2011 el Club Natura i Turisme Actiu, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, té per finalitat estructurar, promocionar i contribuir a la comercialització dels productes turístics del sector de les empreses d’activitats de la demarcació de Girona, reuneix un total de 180 empreses.

El Club es divideix en sis grans àmbits que ofereixen productes i serveis turístics diversos com ara el senderisme, el cicloturisme, el nàutic, la neu, la multiaventura i els esports.

D’altra banda, en el marc del Saló Internacional de Turisme a Catalunya (SITC) es publica el catàleg de Natura i Turisme Actiu de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, de 64 pàgines. La publicació presenta una àmplia i diversa oferta d’activitats esportives que es poden desenvolupar i practicar a la destinació, al llarg de l’any, en espais de gran valor i interès natural. L’usuari del catàleg disposa de nombrosos mapes, d’una llista d’empreses d’activitats i descripció dels serveis.

A més, es pot trobar en vuit idiomes -català, castellà, anglès, francès, alemany, holandès, rus i hebreu- i té una tirada inicial de 40.000 exemplars que es distribueixen a les oficines de turisme de la demarcació, fires internacionals de turisme, agències de viatge, workshops i premsa especialitzada, a més d’Internet, des del portal www.costabrava.org.