Lloret rep 2.269.912 € del programa europeu Feder per posicionar-se com a destinació turística intel·ligent

Ajuntament de Lloret de Mar

Lloret ha aconseguit 2.269.912 euros per consolidar el seu projecte com a destinació turística intel·ligent. Aquesta important dotació econòmica, la més gran que ha aconseguit Catalunya, prové de subvencions de programes europeus (Feder) i s’ha gestionat a traves de l’entitat Red.es, que depen del Ministerio de Economía y Empresa.

L’Ajuntament de Lloret de Mar va presentar el projecte Destinació Turística Intel·ligent per un valor de 3.242.732 euros i ha rebut el 70% de la inversió. La resta, un total de 972.820 euros, els aportarà l’Ajuntament en un període de dos anys.

El projecte Destinació Turística Intel·ligent és, en paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret: «un projecte transversal, amb implicació de diferents regidories, en el qual les noves tecnologies tenen un paper destacat; estem implementant eines que permetin recopilar dades i que ens permetin gestionar més eficaçment els nostres serveis, millorant la qualitat i satisfacció dels nostres visitants i residents».  

En total, són quatre els àmbits que s’han treballat: creació d’un centre d’intel·ligència; control dels fluxos de mobilitat; experiències digitals dels visitants, i sostenibilitat.

Pel que fa a projectes concrets de cada un dels àmbits hi ha: en l’àmbit de la creació d’un centre d’intel·ligència, l’aplicació de la tecnologia big data per a l’estudi de dades; en l’àmbit de fluxos de mobilitat, reconeixement de matrícules i comptadors de persones; en l’apartat d’experiència digital del visitant, la creació de oficines de turismes digitals, enquestes digitals, cartellera digital, el taxi experience i un nou esdeveniment visual espectacular, videomapping a la platja.

Per últim també se’n destinarà un part important a la sostenibilitat amb actuacions que permetin una millora de la eficiència energètica dels equipaments turístics, la renovació total de l’enllumenat del passeig marítim, aparcament intel·ligent; gestió intel·ligent de residus amb sensors a contenidors i camions, i la gestió remota del reg de jardins i parcs públics.