Música, espectacles i activitats culturals arriben a Lloret en una nova edició de la Fira dels Americanos

El 15, 16 i 17 de juny, Lloret de Mar recupera el seu passat indià amb una nova edició de la Fira dels Americanos. Un cap de setmana en el qual la vila recorda aquells lloretencs que, al s. XIX i principis del s. XX van marxar a Amèrica en recerca d’un futur millor.

La Fira inicia la seva activitat el divendres a les 12 h, amb el mercat indià al passeig de Jacint Verdaguer i l’obertura del bar El Floridita per poder degustar el famós daiquiri, que el lloretenc Constantí Ribalaigua va popularitzar a l’Havana.

Durant tot el cap de setmana es podrà gaudir d’un complet programa d’activitats gratuïtes que inclou tallers de balls caribenys, actuacions musicals, espectacles itinerants i una espectacular conga/rua cubana, entre moltes altres. Cal destacar els concerts de música cubana programats divendres i dissabte a les 22 h, a la plaça de la Vila, amb dues de les millors agrupacions que actualment es poden veure a l’Estat.

Ajuntament de Lloret de Mar

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg: “La Fira dels Americanos ha servit per fer redescobrir als lloretencs i als qui visiten la població un passat de Lloret apassionant i ric en contrastos, més enllà dels tòpics del turisme i l’economia de la pesca”.

La fira culminarà diumenge al vespre amb un tastet teatralitzat de La Bella Dolores, una sarsuela de la qual l’Ajuntament de Lloret està impulsant una nova representació, que s’estrenarà la propera tardor, i que és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar. La Bella Dolores es va estrenar l’any 1944 i fa prop de 20 anys de la seva darrera posada en escena.