Dipsalut cofinança els serveis de socorrisme de les platges gironines

Foto: Blanesaldia

Dipsalut contribueix a costejar els operatius de vigilància i socorrisme de 99 platges de 20 municipis de les comarques gironines. Es tracta de totes les platges on es dóna aquest servei. L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona n’assumeix entre un 12% i un 25% del cost total. Són: Sant Pere Pescador, Palafrugell, Portbou, Castell-Platja d’Aro, Palamós, Llançà, l’Escala, Pals, Roses, Castelló d’Empúries, Cadaqués, Torroella de Montgrí, Port de la Selva, Begur, Colera, Tossa de Mar, Calonge, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols. El programa de suport econòmic per a la seguretat, vigilància, salvament i socorrisme de Dipsalut té un pressupost total màxim de 376.000 euros.

 

Dipsalut ofereix als ajuntaments del litoral gironí suport econòmic per ajudar-los a costejar els operatius de seguretat, vigilància, salvament i socorrisme de les seves platges. Per aquest estiu, l’han sol·licitat  i s’ha concedit a 20 municipis* per a un total de 99 platges, és a dir, totes les poblacions i totes les platges de les comarques gironines que ofereixen aquest servei.

S’han acollit a aquesta ajuda tots els ajuntaments que gestionen platges amb vigilància. Per poder-hi accedir, calia detallar les característiques dels operatius i presentar una previsió del cost total del servei. Valorant una sèrie de factors (per exemple, si hi ha vigilància cada dia del període estival), l’Organisme de Salut Pública ha puntuat les sol·licituds. En base a aquesta puntuació, ha resolt concedir entre un 12% i un 25% del cost previst dels operatius.

La quantitat concedida s’abonarà passat l’estiu, un cop els consistoris hagin justificat les despeses i hagin acreditat el bon funcionament del servei (presentant una memòria tècnica on cal detallar els mitjans materials i humans, el període i horari de la vigilància, les accions directes de salvament aquàtic, les d’atenció sanitària per altres incidències…).