Premi dels caravanistes alemanys al Càmping Cala LLevadó de Tossa

Ajuntament de Tossa

El càmping Cala Llevadó de Tossa ha estat guardonat aquest cap de setmana per la seva trajectòria i excel·lent qualitat amb el prestigiós “DCC Europa Preis” per part del principal club de caravanistes alemany, el Deutscher Camping Club, que compta amb uns 85.000 membres.

A l’acte, que s’ha celebrat a Alemanya, només s’han guardonat tres càmpings més a tot Europa: un de Croàcia, un d’Alemanya i un d’Aústria. Els premis, que es concedeixen en base a les valoracions dels clients, s’han entregat en el marc de la fira Reise + Càmping a Essen, un certàmen internacional de turisme, càmping i caravaning.

Cala Llevadó és un càmping emblemàtic, que disposa de 612 parcel.les i 87 bungalous. Es va obrir l’any 1959 i està gestionat per la família Aromir Massaguer, que ha impulsat un establiment tranquil i familiar amb perfecta simbiosi amb el privilegiat entorn natural que l’envolta. En temporada alta arriba a concentrar uns 1.800 clients. L’establiment destaca per la seva aposta per la qualitat dels allotjaments i la seva integració dins la natura. I és que Cala Llevadó ha estat pioner en la posada en marxa del concepte glamping  en el món del càmping i també en impulsar els bungalous ecològics.

Va crear un  espai exclusiu amb 45 bungalous ecològics dissenyats per Francesc Aromir, de l’estudi Dos Arquitectes de Barcelona, fets el 90 per cent amb fusta i revestiment de suro recuperat. El terreny on estan instal·lats és aterrossat i envoltat de pins i alzines sureres. Tots els elements estan pensats per aprofitar al màxim l’energia natural i reduir el consum energètic artificial. Estan  orientats al sud per aprofitar al màxim la llum solar, tenen ventilació creuada i façana de vidres. També incorporen sensors de presència i llums LED

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, remarca la gran importància d’aquest premi, que atorguen els propis clients d’un càmping, i «el gran reconeixement obtingut un any més a l’àmbit europeu pels càmpings de les comarques de Girona, que ja sumen aquest 2018 catorze guardons procedents d’Alemanya, Holanda i Regne Unit, als que s’afegeix ara el del càmping Cala Llevadó».

L’Associació de Càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 73 associats (més del 80% dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix unes 120.000 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.