El castell de Montsoriu assoleix el seu rècord de visitants durant l’any 2017

Consell Comarcal de la Selva

Un total de 16.283 persones han visitat el castell de Montsoriu durant l’any passat, amb la qual cosa s’ha assolit un nou rècord de visitants anuals des de l’obertura del recinte al públic l’any 2011.

Si bé el castell només s’obre de dijous a diumenge, la xifra de visitants s’ha tornat a incrementar durant l’any 2017 respecte a l’any anterior -va rebre 16.056 visitants l’any 2016-. Això ha fet que es mantingui la progressió en el coneixement i la popularització del gran castell gòtic de Catalunya.

Tal com ha passat amb altres propostes culturals o lúdiques al nostre país, el mes d’octubre, que tradicionalment era un dels de màxima afluència al castell, no ha tingut les visites que es podrien esperar inicialment. Amb tot, els bons resultats assolits per Setmana Santa i durant els mesos de novembre i desembre han permès superar de nou els 16.000 visitants, amb un gran percentatge que han fet la visita guiada i un lleuger creixement de les vistes d’escolars.

Així, durant el 2017 hi ha hagut un 42% de visites sense guia i la resta amb guiatges -organitzats pel Museu Etnològic del Montseny- , un 20% de visitants en grups escolars i un 38% de resta de visites.

Consell Comarcal de la Selva

El Divendres Sant, el dia amb més visites

Abril va ser el mes amb més visites, 2.771, gràcies a la gran afluència de persones que hi va haver durant els dies de Setmana Santa, en que van assolir més de dos mil visitants. El dia 14 d’abril, Divendres Sant amb 430 persones visitants, va ser el dia de major afluència des de la seva obertura al públic el gener del 2011.

A més, es va obrir al públic la botiga del recinte, que ha assolit unes vendes de prop de 10.000 euros, especialment en llibres i productes de marxandatge relacionats amb Montsoriu.

Perspectives optimistes

Pel que fa a les previsions per a aquest 2018, el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu tenen la voluntat que el castell continuï creixent. Per això es treballa en diferents àmbits per millorar els serveis i l’oferta al públic amb una revisió i millor senyalització i adequació del camí d’accés al castell. Així mateix, es treballa en noves publicacions que ajudin a conèixer el monument.

Les visites al castell de Montsoriu, que actualment es poden realitzar de dijous a diumenge, s’ampliaran tant en el nombre de dies com en els horaris d’obertura del recinte, ja que és previst que durant els mesos de juliol i agost s’obri de deu del matí a set de la tarda, de dilluns a diumenge.