Lloret destinarà aquest estiu 1,26M€ a neteja i manteniment de les platges

Operació de neteja de la platja de Lloret durant la passada temporada d’estiu

Aquest 2012 l’Ajuntament de Lloret de Mar destinarà aproximadament 1.250.000 euros pel manteniment i gestió de les seves platges; el servei de neteja i recollida de residus, servei de salvament i socorrisme, abalisament de platges o la vigilància de platges són alguns dels serveis que entren dins d’aquesta partida econòmica. L’obtenció de l’autorització del Pla de Distribució d’Usos i Serveis de la temporada de platges per part del Servei de Costes de la Generalitat marca el tret d’inici del procés de muntatge dels equipaments i instal·lacions de platges.

 

Per Setmana Santa ja es va poder gaudir d’alguns dels serveis de temporada com: xiringuitos, quioscs de venda de gelats, creuers, patins,… Per part del consistori també s’estan executant els treballs de manteniment i instal·lació de mobiliari d’ús públic, per tal de tenir les platges a punt de cara a la imminent temporada turística.

El servei de neteja, en temporada alta, s’organitza en tres torns a fi de garantir que les platges estiguin en perfectes condicions, la major part del dia. Aquest servei ofert per l’empresa concessionària GBI Serveis, SAU també inclou la recollida de sòlids flotants amb una embarcació municipal, la neteja dels camins de ronda així com el reg nocturn de la platja gran.

Pel que fa al servei de salvament i socorrisme es controlarà la seguretat dels banyistes amb un total de 19 socorristes aquàtics que es troben repartits per tota la franja litoral cobrint la platja de Lloret, Fenals i les cales de Sa Boadella, Santa Cristina i Canyelles. El personal de salvament ja va realitzar servei per Setmana Santa i es reincorporarà a partir del 15 de maig a la platja de Lloret i del 20 de maig a Fenals. El servei a les cales s’inicia el 15 de juny. La vigilància de les platges es complementa amb personal propi, mitjançant el grup especialitzat dels Auxiliars de Protecció de l’Entorn.

A banda d’aquesta despesa d’1.265.615 euros cal afegir els prop de 55.000 euros que es destinen al programa de dinamització de platges i que inclou els serveis de miniclub, biblioplatja i activitats esportives i monitoritzades. Lloret i les seves platges estan certificades amb el segell de Destinació de Turisme Familiar de la Generalitat de Catalunya.

En paraules d’Ignasi Riera, regidor de platges «des del consistori som conscients que les nostres platges continuen sent un dels principals atractius pels nostres visitants, en aquest sentit continuem fent una aposta continua per mantenir-les en perfectes condicions i amb tots els serveis que els usuaris precisen. En aquest sentit per exemple hem anat adaptant les platges per poder cobrir les expectatives de col·lectius com persones de mobilitat reduïda, amb rampes i cadires amfíbies o per a les famílies, amb el miniclub».
Lloret rep anualment prop de 1.500.000 visitants anuals, segons dades publicades per diferents estudis de demanda turística les platges i cales de Lloret són un dels atractius més valorats.