Romà Codina: ‘Això marca un punt d’inflexió en la política turística de Lloret’

Discoteca Colossos

L‘Ajuntament de Lloret de Mar i la Patronal de l’oci nocturn condemnen els aldarulls que s’han produït aquesta matinada a Lloret de Mar. L’alcalde, Romà Codina, amb el suport de la resta de formacions municipals, ha convocat aquest migdia una roda de premsa per anunciar que els fets que s’estan produint aquest estiu han marcat un punt d’inflexió en la política turística de la destinació i, per això, en els propers mesos emprendran mesures estrictes per acabar amb el perfil de visitants que vénen a la vila a provocar incidents com els d’ahir o els de dilluns.

Els fets d’aquesta matinada han començat quan s’ha tallat el subministrament elèctric a la discoteca Colossos, abans que comencés l’actuació d’un Dj. Els responsables de l’estambliment han intentat desallotjar el local, però donada la complicació, ha intervingut la policia i l’ambient s’ha anat escalfant. Finalment, la nit ha acabat amb vint detinguts.

L’alcalde ha dit que “l’Ajuntament no està en contra del sector de l’oci nocturn, present a tota la destinació”, perquè “és un producte amb un pes molt important”,  però creu que “no es pot permetre el model que segueix una part de l’empresariat”. Un model que Codina ha definit com a “insostenible” i “incompatible amb el model de ciutat turística pel qual aposten la majoria de la població i l’Ajuntament”.

En aquest sentit, el Consistori vol endurir els reglaments i les ordenances municipals per promoure un paquet de mesures que afecten diferents administracions i activitats econòmiques, no només l’oci nocturn. Codina assegura que buscaran la manera de fer efectives aquestes mesures, “reclamant a les administracions amb competències que també actuïn amb rigor i contundència i que posin tots els mitjans necessaris perquè així sigui”.

Tot i que l’alcalde no ha avançat a quines mesures es refereix, ha remarcat que això no és una declaració d’intencions, sinó que marca un punt d’inflexió en la política turística de Lloret de Mar. I ha insistit en què, tant l’equip de govern com la resta de formacions, estan “indignats”, diuen que “ja n’hi ha prou” i que no permetran que torni a passar.

El sector de l’oci nocturn condemna els fets

També ha mostrat la seva indignació la Patronal de l’oci nocturn davant dels aldarulls d’aquesta matinada. El secretari general de la Patronal de l’oci nocturn FECASARM, Joaquim Boadas, ha anunciat que el sector denuncia qualsevol tipus de violència i, per això, es desvincula dels aldarulls produïts ahir i es presentarà com a acusació particular.

“No pot justificar cap acció violenta el fet que s’interrompi l’activitat o que no s’arribi a celebrar sigui pel motiu que sigui”, ha insistit Boadas. El secretari general del sector demana que no es criminalitzi el sector de l’oci nocturn per fets com aquests. I remarca que, pel que fa als usuaris, el 99% es comporta de manera cívica. Perquè l’1% restant no provoqui aldarulls, creu que la solució passa per conscienciar-los, per l’acció policial i per la implantació de mobiliari urbà indestructible.

La Patronal considera que és l’Ajuntament qui s’hauria de fer càrrec de la despesa que suposaria instal·lar aquest tipus de mobiliari urbà. Boadas ha dit, també, que si s’aprova la llei per reduir l’horari de les discoteques, els establiments faran un tancament Patronal, ja que això suposaria una greu crisi pel sector. La Patronal lamenta que s’intenti ofegar el sector de la nit, quan el que s’hauria de fer és potenciar-lo.

Text: Nova Radio Lloret – Edició i fotos: José Fernández