Declaracions de l’alcalde de Lloret sobre l’operació contra la màfia russa

Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar

Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar

L’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va manifestar ahir en relació a l’Operació «Clotilde» contra lamàfia russa i la detenció del regidor lloretenc Josep Valls, que «tot indica que se li està demanant informació sobre la seva gestió com a president del Club Futbol Lloret i la vinculació del Club amb l’empresari rus detingut en relació als patrocinis que tenien».

Pel que fa a la presumpta responsabilitat d’en Josep Valls com a regidor d’Urbanisme en la passada legislatura, l’alcalde ha manifestat que «el projecte de centre comercial a la Plaça de Braus va ser un projecte promogut per l’empresa propietària d’aquesta plaça, que va implicar la cessió a l’Ajuntament d’una plaça pública, un aparcament públic de 400 places i un local comercial, que va ser tramitat i aprovat pel Ple de l’Ajuntament havent-se realitzat tots els tràmits legals corresponents. Finalment, va ser aprovat de forma definitiva per la Comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya». Codina va afegir que «en el Ple relacionat amb aquest tema hi va haver diferències polítiques però això és molt diferent de no ajustar-se a la llei».

En relació a les preguntes sobre el possible cessament del tinent d’alcalde, Romà Codina ha manifestat que de moment no es planteja res i que el seu objectiu és que s’aclareixi i és resolgui el més aviat possible el cas pel bé l’Ajuntament, les persones afectades i tota la imatge de Lloret. I en aquest sentit l’Alcalde sol·licita «que es respecti la presumpció d’innocència del tinent d’alcalde».