Documental de TV3 per donar a conèixer la Tordera

La televisió catalana, amb la col•laboració amb la Generalitat, ha editat una sèrie de documentals per donar a conèixer els espais naturals de Xarxa Natura 2000. Es tracta de vídeos de cinc minuts de durada que fan especial incidència als seus valors naturals, culturals i els usos tradicionals de cada un dels espais. La Tordera i el Montnegre són dos dels espais propers que estan inclosos a la Xarxa Natura 2000.

 

Aquesta Xarxa inclou un conjunt d’espais naturals escampats per tot Europa que són protegits per la Comunitat Europea, i que es caracteritzen per tenir hàbitats o espècies de la fauna autòctona considerades d’interès comunitari, ja sigui pel seu interès biològic o per la seva escassetat dins el marc de la Comunitat.

A Catalunya, hi ha més d’un centenar d’espais naturals inclosos dins la Xarxa Natura 2000. Entre aquests espais hi alguns de tant propers com ara el Delta de la Tordera o el Montnegre-El Corredor. Aquests dos espais tenen el seu documental realitzat per TV3 on s’explica fauna i flora i les activitats principals entorn a aquests paratges.